NUTRITIE SANATATE

Consumă apa vitaminizată pentru un gust mai bun

medicinanaturista.live

Unele persoane nu beau suficientă apă pentru că își doresc un gust special, mai aromat. Din fericire, apa este și mai gustoasă într-o multitudine de combinații cu fructe, legume și plante aromatice.

Apa îmbunătățită nu este doar mai gustoasă, ci aduce și un aport nutritiv important, de aceea îi spunem apă vitaminizată.

CITEȘTE ȘI: De ce e bine să ne facem acasă apă infuzată cu fructe și legume?

Consumă apa vitaminizată pentru un gust mai bun

Înainte de a trece la câteva combinații interesante, atât ca gust, dar și ca beneficii pentru sănătate, iată ce poți adăuga în apă: lămâie, mere, căpșuni, zmeură, portocale, ghimbir, fructe de pădure, pepene roșu, mentă, busuioc, rozmarin, kiwi, castravete.

Iar lista poate continua cu orice fruct îți place, legumă sau plante aromatice. Dacă preferi apa rece, poți adăuga și cuburi de gheață cu fructe, iar dacă o preferi mai călduță, poți combina ceai cald cu apă.

Poți înlocui băuturile răcoritoare îmbuteliate folosind siropuri naturale sau poți adăuga puțină miere în apa vitaminizată preferată.

  • Apă cu lămâie infuzată

Una dintre cele mai simple combinații este compusa din felii de lămâie, lime și câteva frunze de mentă. Pune feliile de fructe și mentă într-o carafă și lasă-le peste noapte în frigider. Apa are un gust bun și dacă o bei la 10 minute după infuzat, însă aromele se eliberează mai bine peste noapte.

  • Apă cu antioxidanți

Fructele de pădure au o mulțime de antioxidanți și vitamine, care te ajută nu doar la hidratare, dar și la aspectul fizic. Adaugă la infuzat zmeură, afine și mure, care pot fi și congelate. Pentru o aromă mai intensă, poți să le zdrobești cu o furculiță sau să le tai pe jumătate.

Consumă apa vitaminizată pentru un gust mai bun

  • Mix de arome

Pentru un mix interesant de arome, pune la infuzat felii de castraveți, grepfruit, căpșuni, puțin busuioc și o crenguță de rozmarin. Adaugă și sifon pentru un gust mai special.

  • Apă cu ghimbir când ai dureri de cap

Ghimbirul este renumit pentru efectele sale benefice împotriva migrenelor, mahmurelilor sau oricărei dureri de cap. Dacă în ceai poate avea un gust mai puternic, feliat și infuzat în apă cu lămâie și grepfruit (eventual și câteva felii de castravete), are un gust foarte bun și multiple efecte benefice.

Bea guri mici din această apă pe tot parcursul zilei și vei vedea efectele pe pielea ta. Apa infuzată se păstrează proaspătă până la 3 zile, de regulă, deci nu trebuie să o bei pe toată în aceeași zi.

CITEȘTE ȘI: Bea apă cu această legumă pentru a preveni diabetul

  • Pepene roșu lichid

Dulce, aromat, bogat în apă și vitamine, pepenele roșu este perfect pentru apă vitaminizată. Adaugă în carafă o cană cu felii de pepene, pe care îl poți face și piure dacă îl preferi așa și 2 crenguțe de rozmarin proaspăt.

Comentarii: