NUTRITIE SANATATE

Consumați ouă poșate pentru o pierdere rapidă în greutate

Ouăle poșate sunt o metodă de preparare care implică fierberea oului în apă într-un mod specific, astfel încât gălbenușul rămâne lichid și se acoperă cu un strat subțire de albuș solidificat.

Această tehnică de gătit conferă oului o consistență moale și cremoasă.

CITEȘTE ȘI: De ce să mănânci două ouă fierte pe zi dacă suferi de hipertensiune

Consumați ouă poșate pentru o pierdere rapidă în greutate

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 1 lingură oțet
  • Un praf de sare

Consumați ouă poșate pentru o pierdere rapidă în greutate

Mod de preparare:

Într-o oală se pune apa la fiert și adaugă sarea și oțetul când a dat în clocot.

Se îndepărtează oala de pe aragaz și amestecă apa cu o lingură, formând un vârtej.

Se sparge oul într-un castron mic și se pune ușor în apă, în centrul vârtejului.

Se lasă în apă timp de 3-4 minute, iar când e gata se pune la scurs pe un șervet de bucătărie.

CITEȘTE ȘI: Ouă umplute: La câte zile de la preparare le mai poți mânca

Prepararea mâncării fără grăsimi adăugată vă va ajuta să țineți sub control numărul de calorii și va contribui la o pierdere rapidă în greutate.

În ceea ce privește ouăle gătite, poșate și fierte sunt cele mai bune două moduri de a le consuma atunci când încercați să pierdeți kilogramele în plus. Aceste metode de gătit nu adaugă calorii suplimentare.

Comentarii: