Odată cu apariția frigului, gospodinele pornesc cuptoarele și încep să se simtă aromele aluaturilor pe sub geamuri.
Parcă ne dorim să experimentăm rețete noi cu diferite gusturi, dar mereu ținem cont de dorințele celor dragi, iar asta înseamnă de cele mai multe ori combinația dintre aluat și ciocolată.
CITEȘTE ȘI: Combinaţia perfectă de cireşte şi ciocolată: O reţetă uşoară de negrese delicioase
Aceste cornuri se fac foarte ușor, iar gustul va fi pe placul tuturor.
Ingrediente:
– deasupra se ung cu ou bătut cu 2 linguri de lapte
Mod de preparare:
Punem făina într-un bol încăpător, iar în mijlocul ei facem o gaură în care vom mărunți drojdia.
Adăugăm laptele călduț peste drojdie și lăsăm deoparte pentru 10 minute până aceasta se activează și crește.
Pasul următor va fi să adăugăm toate celelalte ingrediente: zahărul, praful de sare, untul topit și gălbenușurile.
Începem să frământăm bine aluatul până nu se mai lipește de mâini.
Apoi îl acoperim și îl lăsăm la dospit pentru o oră.
După ce a dospit, întindem aluatul pe masa de lucru, îi dăm o formă rotundă și tăiem triunghiuri.
CITEȘTE ȘI: Brânzoaice sau poale-n brâu, rețeta aluatului „minune”
Punem pe fiecare triunghi câte o lingură de Nutella sau o bucată de ciocolată, apoi le rulăm până la colțul subțire.
Așezăm cornulețele pe foaia de copt și le ungem deasupra cu oul bătut.
Le băgăm la cuptor pentru 25 de minute la 170 °C .