NUTRITIE

Covrigei de casă după rețeta bunicii

De fiecare dată când mă gândesc la bunica mea, îmi amintesc cu drag zilele în care ne aștepta la ea cu un bol mare de covrigei proaspăt făcuți. Ne grăbeam să-i prindem și făceam întrecere cine mănâncă mai mulți.

CITEȘTE ȘI: Brânza care te ajută să slăbești: Ce are diferit față de alte tipuri de brânză

Covrigei de casă după rețeta bunicii

Iată ingredientele de care avem nevoie pentru a prepara o porție sățioasă:

  • 500 g făină
  • 4 gălbenușuri de ou
  • o lingură cu vârf de smântână sau untură dacă preferați
  • un plic praf de copt
  • puțină sare
  • 200 g brânză rasă (eu o combin cu parmezan)

Covrigei de casă după rețeta bunicii

Ingredientele se frământă bine până sunt încorporate toate în aluat.

Aluatul se pune în folie alimentară și se lasă la frigider pentru o oră.

Pe planșa de lucru presărăm făină, întindem aluatul de grosimea unui creion, apoi îl tăiem cu forma specială de covrigei și punem în tavă pe hârtie de copt.

CITEȘTE ȘI: O plantă des întâlnită în România este un adevărat medicament: Întăreşte imunitatea, alungă depresia, combate balonarea

Dacă nu aveți o formă de covrigei, puteți tăia fâșii de grosimea unui deget și să le dați formă de sărățele.

Ungem deasupra cu ou bătut și presărăm semințe de chimen sau parmezan.

Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 °C pentru 10 minute.

Să aveți poftă!

Comentarii: