NUTRITIE

Cozonacul însiropat și cremos care încântă toate gusturile

Începem seria dulciurilor care pot fi preparate cu ușurință de Paște. Majoritatea dintre noi apelăm la serviciile cofetăriilor pentru a ne îndulci sărbătorile, neștiind cât de simplu se pot pregăti acestea acasă.

Cozonacul este întotdeauna bine venit în casele noastre când avem vreun eveniment important.

Dar ce spuneți dacă pregătim împreună cea mai simplă rețetă de cozonac Babka, cozonacul însiropat și cremos care încântă toate gusturile?

CITEȘTE ȘI: Cozonac de casă: Rețeta plină de gust și de savoare – Ai grijă când ungi aluatul cu ou

Cozonacul însiropat și cremos care încântă toate gusturile

Haideți să vedem lista de ingrediente:

  • 500 g făină
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 120 ml lapte
  • 75 g zahăr
  • 2 ouă
  • 80 g unt
  • Extract de vanilie
  • 1 ou pentru uns

Pentru umplutură, eu am ales delicioasa cremă de ciocolată Nutella.

Pentru sirop: 200 g zahăr, 100 ml apă și 1 lingură esență de portocală.

Cozonacul însiropat și cremos care încântă toate gusturile

Mod de preparare:

Pentru început vom pune făina într-un bol încăpător, iar în mijlocul ei vom face o gaură în care vom mărunți drojdia.

Adăugăm laptele călduț peste drojdie și lăsăm deoparte pentru 10 minute până aceasta se activează și crește.

Pasul următor va fi să adăugăm toate celelalte ingrediente: zahărul, praful de sare, esența de vanilie, untul topit și gălbenușurile.

Începem să frământăm bine aluatul până nu se mai lipește de mâini, apoi îl acoperim și îl lăsăm la dospit pentru minim o oră în frigider.

CITEȘTE ȘI: Secretul unui cozonac pufos: Trebuie să ții cont doar de un mic lucru

Urmează să întindem aluatul pe masa de lucru ca pentru cozonaci, împărțindu-l în două părți egale, apoi punem Nutella deasupra.

Rulăm fiecare parte strâns, după care tăiem aluatul pe lungime, la mijloc.

Împletim aluatul și îl așezăm în tavă, lăsându-l la dospit la temperatura camerei pentru încă 20 minute.

Ungem cozonacul cu ou bătut și îl băgăm la cuptor pentru aproximativ 35 de minute la 170 °C .

În timpul acesta preparăm un sirop din 200 g zahăr, 100 ml apă și 1 lingură esență de portocală.

Când cozonacul e gata, turnăm sirop deasupra și îl lăsăm la răcit.

Comentarii: