Un studiu realizat în Africa de Sud a demonstrat că avocado măreşte numărul de neurotransmiţători din creier. Nu este singurul aliment care îmbunătăţeşte funcţiile creierului, reducând inflamaţia la nivelul celulelor.
„Nu îmi mai amintesc“
Dacă te surprinzi spunând de multe ori această frază, s-ar putea să te confrunţi şi cu probleme de memorie ce nu ar trebui tratate cu indiferenţă. Toata lumea se confruntă cu problema uitării începând cu înaintarea în vârstă şi nu este neaparat motiv de îngrijorare.
CITEȘTE ȘI: Medicii lansează un avertisment: Regulile care trebuie respectate pentru a-ţi menţine creierul tânăr
Există însă anumite alimente care pot îmbunătăţi memoria şi pot creşte nivelul de concentrare. Peşte 70% din creier este format din grăsimi, combustibilul pe care corpul îl foloseşte pentru a funcţiona corect. Specialiştii recomandă consumul de peşte bogat în acizi graşi omega-3, cum ar fi somonul şi păstrăvul, scrie viralhug.com.
Avocado
La fel ca peştele, avocado este plin de grăsimi bune. Un studiu realizat în Africa de Sud a demonstrat că avocado măreşte numărul de neurotransmiţători din creier. Avocado conţine, de asemenea, o cantitate semnificativă de vitamina K.
Turmeric
Acest condiment galben este plin de antioxidanţi. Stimulează hormonii care ajută celulele creierului şi măreşte fluxul de oxigen din creier.
Spanac
Spanacul este o excelentă sursă de vitamina K. În plus, conţinutul de vitamina A ajută la reducerea inflamaţiei de la nivelul celulelor creierului.
CITEȘTE ȘI: Minunile propriului creier: 20 de lucruri uimitoare despre acest organ
Cafea
Studiile arată că oamenii se concentrează mai bine după o ceaşcă de cafea. Consumul de cafea pe termen lung poate reduce riscul bolii Alzheimer.
Comentarii: