Copiii adoră crema de brânză, iar acest motiv m-a făcut să caut modul de preparare acasă.
Nici nu aș fi crezut că se poate face atât de ușor, cu așa puține ingrediente.
CITEȘTE ȘI: Mihaela Bilic recomandă: Super-brânza pentru cei care au probleme cu inima sau colesterolul
Cremă de brânză preparată acasă e mai sănătoasă
Ingrediente:
- 2 L lapte de vacă
- 50 ml oțet
- 80 g unt (82% grăsime)
- 50 ml smântână lichidă
- sare, piper alb
- praf de chilli (opțional)
- verdeață
Cremă de brânză preparată acasă e mai sănătoasă
Pentru a prepara crema de brânză, e nevoie mai întâi să punem laptele proaspăt de vacă la fiert.
După ce s-a înfierbântat, înainte de a da în clocot, adăugăm oțetul și amestecăm cu o lingură până se formează brânza și se alege zerul.
După aproximativ 3 minute putem pune brânza la strecurat într-un tifon curat.
O lăsăm să se scurgă bine de apă, apoi o punem în bolul unui blender și adăugăm smântâna lichidă.
Tot acum condimentăm după gust și adăugăm verdeața dacă preferați.
Pornim blenderul pentru 3 minute, apoi adăugăm untul și mixăm din nou încă 2 minute.
Se formează crema de brânză pe care mai apoi o transferăm într-o caserolă de sticlă închisă ermetic.
CITEȘTE ȘI: Nutriționiștii recomandă: Tipurile de brânză care NU îți cresc colesterolul
Cel mai apreciat lucru la prepararea acestei creme de brânză este faptul că știți ingredientele pe care le folosiți, ingrediente naturale, alese de fiecare după gust.
Comentarii: