Crema catifelată însoțită de toppingul cu zahăr caramelizat este desertul perfect pentru fiecare dintre noi, oferind acel gust divin pe care îl descoperiți atunci când gustați din această cremă cu parfum de vanilie.
CITEȘTE ȘI: Prăjitura Clafoutis, desertul franțuzesc pe gustul tuturor
Crème Brûlée- desertul clasic francez cu zahăr caramelizat
Ingrediente:
- 6 gălbenușuri
- 1 baton de vanilie
- 60 g zahăr
- 250 ml smântână dulce
- 200 ml lapte
- 2 linguri zahăr brun
- un praf de sare
Crème Brûlée- desertul clasic francez cu zahăr caramelizat
Mod de preparare:
Batonul de vanilie îl despicăm pe lungime și scoatem semințele din el cu lama cuțitului, apoi îl punem la încălzit în lapte împreună cu semințele.
Batem spumă gălbenușurile cu sarea și zahărul, apoi adăugăm treptat laptele și smântâna dulce.
Turnăm compoziția în 4 boluri termorezistente umezite cu apă rece, lăsând aproximativ 1 cm până la buza bolului.
Le așezăm într-o tavă cu pereții mai înalți și turnăm apă până la nivelul cremei din boluri.
CITEȘTE ȘI: Cel mai dorit desert din cafenelele renumite- Lava cake
Le băgăm în cuptorul preîncălzit la 150° C pentru 60 de minute, apoi le lăsăm să se răcească la frigider acoperite cu folie transparentă.
Presărăm zahărul brun deasupra cremei și flambăm cu arzătorul.
Comentarii: