NUTRITIE SANATATE

Creveți cu usturoi, o rețetă plină de gust și aromă

Foto: Pinterest.com

Simți nevoia să mănânci ceva ușor, gustos, sănătos și care se prepară în doar câteva minute? Încearcă rețeta asta de creveți cu usturoi, un preparat gata în maxim 15 minute. O rețetă plină de gust și aromă, care se prepară foarte ușor și care merge bine cu aproape orice tip de garnitură.

CITEȘTE ȘI: Risotto cu creveți și lime, gustarea desprinsă din Rai

Creveți cu usturoi, o rețetă plină de gust și aromă

Ingrediente:

  • 1,5 kg creveți mărime 8/12
  • 6-7 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 30 ml de ulei de măsline
  • 1 lingură de fulgi uscați de chilli
  • sare de mare cu granulație mare

Creveți cu usturoi, o rețetă plină de gust și aromă

Mod de preparare:

Dacă creveții sunt congelați, lasă-i să se dezghețe într-o sită peste noapte.

Curăță creveții, adică îndepărtează coaja și segmentul de coadă. Cu un cuțit scurt fă o tăietură pe spate și scoate venele întunecate (intestinele).

Tamponează bine creveții cu hârtie de bucătărie astfel încât să fie bine uscați și taie-i în câte trei bucăți.

Alege doar frunzele de pătrunjel și toacă-le fin.

CITEȘTE ȘI: Rețeta celor mai bune paste cu creveți pentru iubitorii fructelor de mare

Încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie și călește puțin usturoiul tăiat în felii subțiri.

Adaugă creveții și găteşte timp de ~2 minute, amestecând din când în când.

Oprește focul sub tigaie, acoperă tigaia cu un capac și lasă preparatul să se odihnească timp de aproximativ 2 minute.

Se condimentează cu sare de mare, fulgi de chilli și pătrunjel tocat.

Comentarii: