Sunt persoane care aleg în ultimul timp fie să nu mai consume pâine, fie să o prepare în casă pentru că în procesul de fabricare se folosesc aditivi, coloranți care ne afectează organism.
Medicii nutriţionişti ne sfătuiesc să cântărim însă mult decizia de a renunţa la consumul de pâine, indiferent care este motivul.
Şi, dacă ne aflăm în situaţia de a renunţa la acest aliment pentru că ne place foarte mult şi ne temem să nu ne îngrăşăm, nutriţionişti atrag atenţia că, cu cât îți refuzi mai tare un aliment care îți place, cu atât există riscul să pierzi controlul asupra consumului, potrivit doctorulzilei.ro.
CITEȘTE ȘI: CU CE ar trebui să mănânci pâinea pentru a slăbi
Consumaţi deci cu moderaţie şi, mai ales, nu uitaţi să verificaţi etichetele produselor pe care le cumpăraţi!
Un studiu realizat recent de InfoCons, cu privire la informațiile ce se regăsesc pe etichetele produselor de tip pâine neagră şi care a vizat 24 de produse, relevă necesitatea unei informări mai serioase informări din partea consumatorilor.
Din punct de vedere al numărului de E-uri, concluzia este următoarea:
În produsele studiate s-au regăsit între 0 și 6 E-uri.
37,5% din produsele studiate nu au avut niciun E în componența lor.
12,5% din produsele studiate au avut 1 E în componența lor.
16,6% din produsele studiate au avut 2 E-uri în componența lor.
4,1% din produsele studiate au avut 3 E-uri în componența lor.
4,1% din produsele studiate au avut 4 E-uri în componența lor.
CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: De ce este vândută pâinea în pungi de hârtie maro
20,8% din produsele studiate au avut 6 E-uri în componența lor.
2 E-uri au fost regăsite, în medie, în produsele studiate.