Cu ce alimente NU trebuie să combini ouăle: Pot face rău organismului. Printre acestea se numără baconul, laptele de soia, bananele, alimentele cu zahăr și ceaiul.
Cu ce alimente nu ar trebui să combini ouăle
Ouă și șuncă
În primul rând, nu mâncați ouă și șuncă. Această combinație provoacă o creștere rapidă a energiei și o scădere la fel de rapidă a puterii.
Omletă cu lapte de soia
În al doilea rând, nu ar trebui să combinați ouăle omletă cu lapte de soia. Consumul acestor alimente împreună afectează absorbția proteinelor.
CITEȘTE ȘI: Când ouăle sunt un pericol pentru sănătate: Cum să NU le gătești
Ouă și ceai
În al treilea rând, nu ar trebui să consumați ouă cu ceai – pot apărea probleme grave cu tractul gastrointestinal.
Banane înainte sau după ouă
Consumul de banane după sau înainte de ouă poate provoca, de asemenea, probleme digestive. De asemenea, ouăle nu fac casă bună cu zahărul. Această combinație crește riscul de tromboză.
Beneficiile ouălor
Ouăle pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Ele conțin cantitatea potrivită din toate substanțele nutritive necesare pentru a vă menține corpul în formă. Sunt o sursă bună de vitamina D, care ajută organismul să obțină calciu.
Sulful din compoziția lor ajută la absorbția vitaminei B, la funcționarea normală a ficatului și la producția de colagen și cheratină.
Biotina ajută la repararea vârfurilor subțiri și despicate, întărește unghiile și conferă pielii o strălucire sănătoasă.
Proteinele din ele ajută la menținerea și refacerea mușchilor.
Acestea conțin vitamine și minerale pentru funcționarea eficientă a creierului și a sistemului nervos. Vitamina A, vitamina B-12 și seleniul din ouă sunt esențiale pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos.
Ele reduc riscul de boli de inimă datorită conținutului de colină – în absența acesteia, sunt posibile probleme cu ficatul, tulburări neurologice și boli cardiovasculare.
O sarcină sănătoasă – acidul folic din ouă va preveni bolile congenitale la copil. Luteina și zeaxantina din ouă ajută la prevenirea degenerescenței maculare care duce la orbirea legată de vârstă. Această substanță reduce riscul de cataractă și promovează o vedere bună.
Proteinele din ouă pot ajuta persoanele să se simtă mai sătule pentru mai mult timp, ceea ce reduce aportul total de calorii. Acestea conțin carotenoizi care promovează recuperarea rapidă. Acestea furnizează proteine de înaltă calitate necesare pentru construirea de noi țesuturi și refacerea celor vechi.
Pentru a profita de beneficiile ouălor, ar trebui să se mănânce 1-2 ouă pe zi, ca parte a unei diete echilibrate, recomandă actualno.com.
Comentarii: