Cu ce să nu combini mandarinele: Alimentele pe care să nu le mănânci cu acestea. Mandarinele sunt printre fructele care ajung pe masa festivă alături de alte mâncăruri delicioase.
„Atenție însă: fructele portocalii nu pot fi combinate cu unele alimente populare. Consumul simultan de mandarine cu anumite alimente poate duce la consecințe neplăcute. Luați în considerare acest lucru atunci când vă creați meniul de sărbători”, spune Dr. Elena Solomatina.
Ea adaugă că aceste fructe delicioase nu trebuie în niciun caz combinate cu carne și lapte.
CITEȘTE ȘI: Beneficiile mandarinelor pe care să nu le subestimezi deloc
Cu ce să nu combini mandarinele: Îți sunt afectate digestia și sănătatea stomacului
„Dacă ați consumat o porție de carne, atunci cu siguranță nu ar trebui să mâncați mandarine. Faptul este că combinația citrice-carne este plină de tulburări digestive. Pot apărea probleme serioase legate de intestine. Motivul: componentele conținute în mandarine nu sunt combinate cu proteinele animale”, spune specialistul.
„Proteinele din lapte nu sunt „prietenoase” cu acizii din care sunt surse citricele. Acest „duet” gastronomic crește serios sarcina asupra tractului gastrointestinal. În ciuda incompatibilității mandarinelor cu băutura albă, puteți consuma aceste fructe în același timp cu brânză de vaci și brânză: cel mai probabil, nu vor exista consecințe periculoase”, spune specialistul.
Proprietăți utile ale mandarinelor
Mandarinele au următoarele proprietăți utile.
Ele normalizează metabolismul, îmbunătățesc digestia și furnizează hrană microflorei intestinale simbiotice. Ele accelerează arderea țesutului adipos.
Reduc nivelul zahărului din sânge (indice glicemic sub 50. Curăță sângele de colesterol și eliberează vasele de sânge de plăcile sclerotice și, de asemenea, întăresc și cresc elasticitatea pereților vaselor de sânge (glicozidele conținute în „plasa” albă care înconjoară feliile de mandarină , contribuie în special la acest lucru).
Au un efect pozitiv asupra sistemului nervos al organismului, „calmează” iritabilitatea, îmbunătățesc somnul și stimulează memoria (acesta este meritul uleiurilor esențiale, dintre care majoritatea se găsesc în coaja de mandarină)
Măresc semnificativ apărarea organismului, ajută la combaterea bacteriilor patogene și a virușilor și pot acționa, de asemenea, ca un antipiretic natural (principalul lucru este să beți suficientă apă), potrivit actualno.com.
CITEȘTE ȘI: De ce să nu arunci cojile de mandarine: Efectul pe care îl au asupra glicemiei și ficatului
Au un efect diuretic, care ajută la ameliorarea umflăturilor și la eliminarea deșeurilor de la bacteriile patogene în orice procese inflamatorii și boli (inclusiv infecții respiratorii acute și infecții virale respiratorii acute).
Au un efect antifungic (acționează ca agent preventiv și auxiliar în tratament). Curăță țesutul conjunctiv, care, la rândul său, ajută la menținerea elasticității și mobilității acestora.
Comentarii: