SANATATE

Cum afectează sarea intestinele: Răspunsul unui medic

Cum afectează sarea intestinele: Răspunsul unui medic. Sarea face parte integrantă din alimentația umană de mii de ani. Este neprețuită ca conservant alimentar, a fost folosită cândva ca monedă și a jucat un rol important în ceremoniile religioase. Dar ca ingredient alimentar în dieta omului modern, face mai mult rău decât bine.

O persoană consumă în medie aproximativ 8,4 g de sare pe zi – mai mult decât maximul recomandat de o linguriță (6 g). Aceasta se găsește în alimentele preparate, carnea procesată, pâine și cereale. Consumul excesiv al acestui produs contribuie la hipertensiunea arterială, care afectează unul din trei adulți, și crește probabilitatea unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral.

CITEȘTE ȘI: Simptomele care indică faptul că mânânci prea multă sare: Unele s-ar putea să te ia prin surprindere

Dar acum oamenii de știință au descoperit o nouă amenințare din partea acestui ingredient: tulburările intestinale.

Dr. Emily Leeming, cercetător în microbiom și nutriționist, explică modul în care sarea vă poate afecta intestinul.

Cum afectează sarea intestinele

Potrivit expertului, studii recente arată că un consum excesiv de sare perturbă echilibrul bacteriilor noastre intestinale. Mai exact, într-un studiu, 12 participanți au luat zilnic o capsulă care conținea 6 g de sare, în timp ce își respectau dieta obișnuită, mărindu-și aportul zilnic de sare la aproximativ 14 g. Probele de fecale prelevate înainte și după experiment au arătat că acei microbi benefici numiți lactobacili au fost efectiv distruși.

„Aceasta înseamnă că bacteriile intestinale sunt mai puțin capabile să producă molecule speciale numite acizi grași cu lanț scurt care ajută la reducerea inflamației și la relaxarea vaselor de sânge, ceea ce duce la creșterea tensiunii arteriale”, spune Dr. Leeming, potrivit actualno.com.

Expertul adaugă că studii separate pe șoareci arată că o dietă bogată în sare poate afecta creierul, afectând învățarea și memoria. Se crede că acest lucru se poate datora unei scăderi a numărului de microbi benefici numiți bacteroizi și proteobacterii din intestinul nostru, mai spune specialistul.

Prea multă sare în dietă este, de asemenea, asociată cu un apetit scăzut. Cercetările arată că acest ingredient interferează cu eliberarea glucagon-like peptide-1 (GLP-1), un hormon produs de intestin după masă care ne face să ne simțim sătui. Sarea Există, de asemenea, o legătură îngrijorătoare cu cancerul. Aproximativ patru din 10 cazuri de cancer la stomac sunt cauzate de o infecție cu bacteria Helicobacter pylori. Excesul de sare poate deteriora mucoasa stomacului, făcându-l mai vulnerabil la această infecție. că ar trebui să eliminăm complet sarea din alimentația noastră”, spune expertul.

CITEȘTE ȘI: Amestecul de sare și zahăr care ajută la insomnie: Cum îl poți folosi

„Sarea este importantă deoarece ajută mușchii noștri să funcționeze corect, permite nervilor noștri să trimită semnale și menține echilibrul apei și mineralelor din corpul nostru”, explică Dr. Leeming.

„Cu toate acestea, se estimează că organismul are nevoie doar de un sfert de linguriță (1,25 g) pe zi, ceea ce majoritatea oamenilor vor obține în dieta lor fără a adăuga sare suplimentară la mesele lor, chiar dacă, în general, evită alimentele procesate.

Comentarii: