NUTRITIE

Cum alegi cireșele: Detaliul care te ajută să le iei pe cele mai bune

Foto: Pinterest.com

Aceasta este perioada în care să vă aprovizionați cu aceste fructe prețioase cu puține calorii și o mie de proprietăți.

De fapt, cireșele sunt cunoscute ca fiind bogate în vitamine și săruri minerale. Și nu numai atât: bogate în potasiu și în substanțe antioxidante și antiinflamatoare, cireșele pot fi numărate printre așa-numitele „ alimente funcționale ”, adică alimente funcționale, acele alimente care sunt o sursă excelentă a tuturor celor mai importanți nutrienți.

CITEȘTE ȘI: E dăunător pentru sănătate să mâncăm cireșe cu viermi? Ce spun specialiștii

În plus, cireșele conțin, de asemenea, o mulțime de polifenoli și antociani , substanțe antioxidante și antiinflamatoare care nu sunt distribuite uniform în fruct, dar sunt concentrate în coajă. Prin urmare, este mai util să alegeți cireșe mai închise la culoare , deoarece acestea au o concentrație mai mare de aceste substanțe.

Cum să alegeți cireșele și cum să le păstrați

Am spus că este mai bine să le alegem pe cele mai întunecate, dar cu siguranță nu prea întunecate și moi ! La piață sau la supermarket, cu siguranță nu este posibil să le selectați una câte una, dar o privire rapidă vă va permite totuși să înțelegeți dacă există defecte evidente: tulpinile , de exemplu, trebuie să fie verzi și proaspete , nu uscate, în timp ce fructele nu trebuie să aibă vânătăi. , găuri, tăieturi sau „cicatrici”.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu cireșe: Cum funcționează și ce beneficii are pentru sănătate

Amintiți-vă că sunt fructe foarte delicate, care trebuie așezate în partea cea mai puțin rece a frigiderului sau într-o pungă de hârtie sau într-un coș pentru a face circulația aerului pentru a evita mucegaiul și putrezirea. Mai bine să le spălați înainte de a le consuma și, în orice caz, în termen de 3-4 zile de la cumpărare.

Comentarii: