Aceasta este perioada în care să vă aprovizionați cu aceste fructe prețioase cu puține calorii și o mie de proprietăți.
De fapt, cireșele sunt cunoscute ca fiind bogate în vitamine și săruri minerale. Și nu numai atât: bogate în potasiu și în substanțe antioxidante și antiinflamatoare, cireșele pot fi numărate printre așa-numitele „ alimente funcționale ”, adică alimente funcționale, acele alimente care sunt o sursă excelentă a tuturor celor mai importanți nutrienți.
CITEȘTE ȘI: E dăunător pentru sănătate să mâncăm cireșe cu viermi? Ce spun specialiștii
În plus, cireșele conțin, de asemenea, o mulțime de polifenoli și antociani , substanțe antioxidante și antiinflamatoare care nu sunt distribuite uniform în fruct, dar sunt concentrate în coajă. Prin urmare, este mai util să alegeți cireșe mai închise la culoare , deoarece acestea au o concentrație mai mare de aceste substanțe.
Am spus că este mai bine să le alegem pe cele mai întunecate, dar cu siguranță nu prea întunecate și moi ! La piață sau la supermarket, cu siguranță nu este posibil să le selectați una câte una, dar o privire rapidă vă va permite totuși să înțelegeți dacă există defecte evidente: tulpinile , de exemplu, trebuie să fie verzi și proaspete , nu uscate, în timp ce fructele nu trebuie să aibă vânătăi. , găuri, tăieturi sau „cicatrici”.
CITEȘTE ȘI: Dieta cu cireșe: Cum funcționează și ce beneficii are pentru sănătate
Amintiți-vă că sunt fructe foarte delicate, care trebuie așezate în partea cea mai puțin rece a frigiderului sau într-o pungă de hârtie sau într-un coș pentru a face circulația aerului pentru a evita mucegaiul și putrezirea. Mai bine să le spălați înainte de a le consuma și, în orice caz, în termen de 3-4 zile de la cumpărare.