X

Cum arată mierea atunci când este stricată

Cum arată mierea atunci când este stricată. Mierea este un dar de la natură, unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți pune pe masă, dacă este pură și autentică.

Probabil că ați observat că mierea de astăzi nu este adesea de o calitate la fel de bună ca cea pe care v-o amintiți din copilărie. Este posibil să fi dat peste un produs falsificat, contrafăcut, care nu este pur, etc.

Aveți un borcan în pivniță de mulți ani și vă întrebați dacă îl puteți consuma pentru a beneficia de calitățile mierii pure de altădată? Pentru a decide dacă este comestibilă, trebuie să știți cum arată mierea stricată.

CITEȘTE ȘI: O linguriţă de miere înainte de culcare: Şase efecte care te vor convinge să ai acest obicei zilnic

Durabilitatea mierii

Mierea este un produs de lungă durată, care se strică greu. Totuși, acest lucru este valabil pentru mierea adevărată, pură, dacă este depozitată corespunzător. Datorită conținutului ridicat de zahăr, conținutului scăzut de umiditate și enzimelor antimicrobiene produse de albine, mierea are o durată de conservare extrem de lungă, probabil mai lungă decât credeți, potrivit actualno.com.

Zahărul, care reprezintă până la 80% din conținutul mierii, inhibă dezvoltarea multor bacterii și ciuperci, împiedicându-le să se dezvolte și să se înmulțească. Acest fapt este o parte din secretul longevității uimitoare a mierii.

Mai mult, permite ca mierea să fie folosită pe răni pentru a ucide anumite tipuri de bacterii și a preveni infecțiile. pH-ul său specific este un alt motiv al longevității sale. Este posibil să fi auzit de borcane cu miere găsite în mormintele egiptene antice, care erau bune de mâncat. Acesta nu este un mit, dar nu înseamnă că mierea nu se strică.

Contaminarea, depozitarea necorespunzătoare și aditivii ieftini pot scurta această perioadă și pot face ca mierea să se strice, transformând-o dintr-un aliment care vindecă într-un aliment care te îmbolnăvește.

De ce este periculoasă mierea „stricată”?

Mierea poate fi contaminată de polen, de tractul digestiv al albinelor, de praf și multe altele. Deoarece este un produs antibacterian și acești germeni nu se înmulțesc, mierea contaminată nu reprezintă un pericol pentru sănătate.

Situația este diferită în cazul sporilor de neurotoxină C. botulinum, care se pot găsi într-un procent mic de miere. Acestea sunt sigure pentru persoanele în vârstă, dar pot provoca botulism la bebelușii sub un an, ducând la paralizie respiratorie și deces.

Din acest motiv, bebelușilor nu trebuie să li se dea să guste miere. Este posibil ca mierea să fi fost produsă de albine din polenul colectat de la plante toxice. Precum și din zone în care există poluare.

De aceea, este de preferat mierea de casă – pentru că știi unde au pășunat albinele și în ce regiune sunt crescute și dacă acolo nu există poluanți industriali serioși.

Mierea falsă sau, mai exact, mierea care nu este pură și căreia i s-au adăugat ingrediente și îndulcitori ieftini pentru a reduce costurile, este supusă deteriorării și nu are beneficii la fel de bune pentru sănătate și nici un termen de valabilitate la fel de lung.

Unii producători, în încercarea de a reduce costurile și de a crește profitul, recoltează mierea înainte de a fi coaptă, ceea ce duce la un conținut mai mare și periculos de apă și creează posibilitatea ca mierea să se strice, adică să își reducă de multe ori durata de valabilitate.

CITEȘTE ȘI: Cum să cureți vasele creierului cu nuci și miere

Cum arată mierea stricată?

Dacă nu sunteți sigur că mierea veche pe care ați deschis-o este comestibilă, verificați următoarele:

Este mierea fermentată? Fermentarea este cauzată de conținutul de apă mai mare decât este necesar în miere – peste 25% în loc de sub 18%, cât este de așteptat.

Producătorii se grăbesc să colecteze mierea și nu așteaptă ca albinele să o deshidrateze corespunzător. Conținutul ridicat de apă creează un risc de fermentație. Dacă este fermentată, nu o consumați.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro