Pentru că mania românului este să nu risipească, de fiecare dată când noi, gospodinele, gătim o ciorbă dreasă cu smântână și gălbenușuri sau preparăm o prăjitură cu cremă fiartă, păstrăm albușurile de ou într-un borcan.
Se știe că acestea pot fi păstrate până la 7 zile în frigider, în borcanul închis cu capac.
Problema apare când știm că le avem, dar nu avem idee cum să le folosim.
CITEȘTE ȘI: Cel mai aromat chec cu zmeură și glazură
Chec din albușuri:
De foarte multă vreme, checul acesta din albușuri a devenit preferatul întregii familii.
Este ușor de făcut, pufos și foarte gustos.
Avem nevoie doar de câteva ingrediente:
Mod de preparare:
Batem albușurile spumă, adăugând pe rând zahărul.
După ce albușurile au o textură tare și lucioasă, adăugăm uleiul și făina și amestecăm cu o spatulă de silicon.
Împărțim compoziția în 2 părți, iar în una dintre ele punem 2 linguri de cacao.
CITEȘTE ȘI: Trucuri și sfaturi pentru baterea albușurilor spumă
Transferăm pe rând aluatul în tava pentru chec, mai întâi compoziția albă, apoi cea cu cacao.
Băgăm tava la cuptor, la 170 °C pentru aproximativ 35 de minute.