NUTRITIE SANATATE

Cum gătești pieptul de rață ca la restaurant?

chefsteps.com/

Pregătirea pieptului de rață poate părea un pas imposibil de făcut, dar urmând pașii corecți și rețetele potrivite, vei putea să te bucuri de un preparat de restaurant chiar la tine acasă.

Dacă nu ai mai gătit până acum pieptul de rață, trebuie să știi că secretul gătirii corecte a pieptului de rață stă în faptul că acest tip de carne trebuie pregătit într-un anumit mod. Aceste tehnici de preparare vor permite rumenirea perfectă a cărnii.

CITEȘTE ȘI: Piept de rață caramelizat: Încântă-ți simțurile cu acest preparat delicat/ REȚETĂ – Exquis

Cum gătești pieptul de rață ca la restaurant?

Îți vom prezenta în continuare câteva sfaturi pentru a te asigura că vei găti cel mai perfect piept de rață.

  • Caută o carne fermă, cu o piele intactă și fără mirosuri neplăcute.
  • Pentru o gătire uniform, scoate pieptul de rață din frigider cu 30 de minute înainte de gătire, pentru a ajunge la temperatura camerei.
  • Excesul de grăsime de pe margini trebuie îndepărtat, în așa fel încât atunci când pieptul de rață este gătit, pielea să nu se strângă peste carne.
  • Presară sare și piper pe ambele părți ale pieptului de rață.

CITEȘTE ȘI: Salată exotică cu piept de rață – Exquis

Cum gătești pieptul de rață ca la restaurant?

Mod de preparare:

Pentru a prepara pieptul de rață în tigaie, încinge o tigaie la foc mediu.

Așază pieptul de rață cu pielea în jos în tigaie, fără a adăuga ulei.

Pieptul de rață se gătește timp de 6-8 minute sau până când pielea devine crocantă și aurie.

Urmează să scurgem excesul de grăsime.

Întoarce pieptul de rață și gătește încă 3-4 minute pe partea opusă pentru un interior rozaliu (medium rare).

După ce carnea este gătită, aceasta se lasă la odihnit pentru 10 minute.

Abia acum pieptul de rață poate fi tăiat și servit.

Comentarii: