NUTRITIE SANATATE

Cum gătim pieptul de pui pentru a rămâne carnea fragedă

Pieptul de pui se găteşte cel mai bine la temperaturi de aragaz şi cuptor din intervalul 76°C – 80°C.

Pieptul gata de consumat are carnea albă în interior, iar crusta este galben – maronie.

CITEȘTE ȘI: Modalitatea cea mai simplă de a tăia un pui crud

Cum gătim pieptul de pui pentru a rămâne carnea fragedă

Înainte să vorbim despre cum se pregătește şi găteşte cel mai versatil, dar şi pretenţios meniu pe bază de pui, trebuie să ştim ce avem de făcut.

Dacă pieptul este împachetat în piele, atunci ea va rămâne acolo.

Pielea de pui absoarbe toxinele ce pot apărea în procesul de gătire.

În plus, pielea păstrează suculenţa cărnii.

Pieptul de pui suculent se obţine, în cele mai multe gospodării, în două feluri:

  • Saramură: Pieptul de pui poate fi ţinut în apă cu sare, pentru 15 minute, în frigider.
  • Marinată: Uleiul de măsline cu usturoi şi mirodenii condimentează puiul. Are nevoie de un timp de păstrare de o oră în frigider, asezonat cu ingredientele de mai sus şi învelit în folie de aluminiu.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Cum cureți carnea de pui de hormoni

Cum gătim pieptul de pui pentru a rămâne carnea fragedă

Dintre toate părțile puiului, pieptul este cel care poate fi inclus în salate, mâncăruri de tip antreu, pe lângă amestecuri bogate de legume, alături de paste, dar şi multe altele.

Pieptul de pui este sănătos şi gustos – dacă îl tratăm aşa cum trebuie.

Pieptul de pui este proteina care ne permite să mâncăm carne, fără să ne încărcăm cu texturi prea consistente.

Comentarii: