X

Cum îți poate pune mustul viața în pericol: Ce să NU faci niciodată

Atenție! Mustul poate fi periculos! În timpul fermentației, mustul produce dioxid de carbon, gaz foarte periculos pentru organism. Iată ce NU trebuie să faci când fierbe vinul!

Aproape în fiecare an, în perioada în care se face vinul, există cazuri de persoane intoxicate cu dioxid de carbon produs în timpul fermentației strugurilor.

„Intoxicaţia inhalatorie cu gaze de fermentaţie creează mari probleme în această perioadă”, atrage atenția conf.dr. Tudor Ciuhodaru.

El compus un îndrumar pentru cei care fac vin de casă.

CITEȘTE ȘI: Mustul, băutura bogată în vitamine și minerale și care scade tensiunea: Cui îi este interzisă

Ce trebuie să ştiţi pentru a nu vă intoxica:

Pacienţii afectați pot avea de nevoie de manevre resuscitare respiratorie, suport volemic, antidotism, oxigenoterapie, analeptice respiratorii, așa că cel mai bine e să-i duceți urgent la spital sau să chemați salvarea.

Atenție! Niciodată:

CITEȘTE ȘI: Motivele pentru care TREBUIE să bei must toamna aceasta: Beneficii enorme pentru sănătate

Reţineţi:

1. Sunteţi mai susceptibil de a vă intoxica dacă aveţi probleme respiratorii, cardiace, neurologice.

2. Anunțaţi întotdeauna pe cineva că veţi intra într-un spaţiu închis în care fierbe vinul.

3. Asiguraţi înainte ventilaţia corespunzătoare.

4. Verificaţi nivelul oxigenului din încăperea în care intraţi, eventual cu o lumânare aprinsă, care se va stinge dacă nu există suficient oxigen.

5. Salvatorul poate deveni uşor o victimă.

7. Dacă intraţi într-o încăperea în care există deja o victimă este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro