Grapefruit conține antioxidanți care protejează ficatul în mod natural. Cei doi principali dintre aceștia sunt naringenina și naringina. Diferite studii au constatat în mod concludent că aceștia ajută la protejarea ficatului. Iată explicațiile Dr. Carla Henriques.
Studiile arată, de asemenea, că antioxidanții în cauză limitează fibroza hepatică, o afecțiune dăunătoare cauzată de acumularea excesivă de țesut hepatic conjunctiv. Aceasta este, de obicei, rezultatul unei inflamații cronice.
Până în prezent, în acest stadiu, consecințele consumului de grapefruit sau de suc de grapefruit în sine , mai degrabă decât de componentele sale, nu au fost studiate în detaliu. Cu toate acestea, aproape toate studiile care au analizat antioxidanții din grapefruit au fost efectuate pe animale.
CITEȘTE ȘI: Obiceiurile alimentare care duc la ficat gras: La ce să fii atent
Cu toate acestea, dovezile actuale arată că grapefrutul este o modalitate bună de a vă menține ficatul în stare bună, protejându-l de daune și inflamații. Potrivit unor opinii, amestecul de ulei de măsline și grapefruit contribuie cu beneficii serioase pentru sănătate în combinație cu moderație și prin respectarea altor obiceiuri de viață sănătoase.
Ulei de măsline și grapefruit
Amestecul de ulei de măsline și grapefruit, în ciuda gustului neobișnuit, poate fi plăcut. Mai ales dacă avem o preferință pentru citrice. La fel ca și în cazul amestecului de ulei de măsline și lămâie, se crede că se poate constata că acesta contribuie la promovarea sănătății, deoarece ar ajuta la suplimentarea dietei și a aportului de grăsimi sănătoase, în special omega-3.
În medicina populară, se crede că amestecul de ulei de măsline și grapefruit activează curățarea atât a vezicii biliare, cât și a ficatului. Prin urmare, unele persoane îl consumă zilnic ca măsură preventivă.
Deși se crede că este mai util ca metodă preventivă decât ca tratament adjuvant, uleiul de măsline și grepfrutul sunt utilizate în mod obișnuit în ambele scopuri. Ele pot avea o contribuție semnificativă la sănătatea noastră și este extrem de benefic să le consumăm în cadrul unui stil de viață sănătos pentru a evita afectarea ficatului și alte probleme de sănătate.
Două beneficii
Specialiștii de la Fundația Spaniolă de Nutriție (FEN) au descoperit următoarele avantaje în aceste două produse. Grapefruitul conține betacaroten, vitamina C, acizi organici și licopen. Vitamina C (acidul ascorbic) acționează ca un antioxidant în organism și întărește protecția celulelor împotriva radicalilor liberi.
De asemenea, îmbunătățește absorbția fierului și contribuie la buna funcționare a sistemului nostru imunitar.
Uleiul de măsline este o sursă atât de acizi grași mononesaturați, cât și de acizi grași nesaturați, precum și de vitamina E. Această vitamină acționează eficient ca un antioxidant, facilitează dilatarea vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor de sânge.
În acest fel, celulele folosesc vitamina E pentru a interacționa între ele și pentru a îndeplini multe funcții importante. Datorită conținutului lor de antioxidanți, ambele produse sunt recomandate pentru menținerea sănătății și ajută la curățarea atât a vezicii biliare, cât și a ficatului.
Pentru a pregăti un remediu popular popular, aveți nevoie de grapefruit proaspăt și de ulei de bună calitate, de preferință de măsline.
CITEȘTE ȘI: Semințele de grapefruit, cel mai simplu remediu naturist împotriva RĂCELII și GRIPEI
Amestec de curățare din ulei de măsline și grapefruit
Ingrediente: Ulei de măsline și grapefruit:
- 1 grapefruit roșu,
- 1 cățel de usturoi mic,
- un sfert de lămâie mică,
- 1 sau 2 linguri de ulei de măsline extravirgin (între 25 și 50 ml).
Tai grepfrutul în două, scoți pulpa și o pui într-un bol. Decojești și zdrobești usturoiul. Tai lămâia și o pui în blender împreună cu pulpa de grepfrut, uleiul de măsline și usturoiul pisat. Bateți amestecul la viteză mică până când se formează un amestec cremos. Îl lași deoparte timp de o oră.
Comentarii: