Da, copiii fac insolatie mai repede decat adultii si se deshidrateaza mai rapid. Arsurile solare sunt mult mai frecvente la cei mici. Iata, mai jos, cateva sfaturi si recomandari.
Protectia solara este deosebit de importanta
Cele mai indicate sunt cremele speciale pt copii, avand factor de protectie ridicat. Acestea se aplica si pe fata si pe corp, la fiecare 2 ore.
Ochelarii de soare trebuie sa fie unii de calitate, care intr-adevar protejeaza ochii, intrucat structurile oculare ale copiilor sunt incomplet dezvoltate. Micutii cu ochii deschisi la culoare prezinta (ca si adultii) o sensibilitate mai mare: ei au o cantitate mai scazuta de melatonina in iris si probabilitatea de dilatare crescuta a pupilei, comparativ cu cei cu ochii inchisi.
Chiar si atunci cand stau la umbra, trebuie sa poarte sepcute sau palariute. Hainutele sa fie lejere, in culori cat mai deschise, din fibre naturale si sa acopere o parte cat mai mare a pielii copilasului. Si, foarte important, de evitat sa fie scos din casa in intervalul orar 10:00 -16:00. In caz contrar, copilul poate suferi o insolatie severa si poate fi expus la un risc crescut de cancer de piele.
Asadar, principala grija trebuie sa fie soarele!
Cât de periculoase sunt bețișoarele de urechi? Copii sunt 8 ani, cei mai afectați!/ STUDIU
Cercetătorii au aflat CE le LIPSEȘTE copiilor născuţi prin cezariană
Hidratarea, niciodata de neglijat
Daca alaptezi bebelusul, nu este cazul sa suplimentezi lichidele, intrucat laptele matern asigura hidratarea optima. Doar vei mari numarul de alaptari, daca este nevoie. In schimb, daca hranesti bebelusul cu lapte praf, este nevoie de o suplimentare cu apa. La fel si daca il hranesti combinat (si prin alaptare si cu lapte praf).
Cea mai indicata este apa plata, ce nu contine arome sau diversi indulcitori. Insa, la fel de bine, pot consuma si ceaiuri reci si neindulcite, sucuri naturale diluate sau limonada. Fructele (mai ales cele zemoase) si salatele sunt si ele bine-venite.
KENDAMA, jucăria care face furori în rândul copiilor. BENEFICII și PERICOLE
Ce produse apicole trebuie să consumăm în funcție de sezon?
PERICOLELE existente în formarea obiceiurilor alimentare ale copiilor
Cu cat petrec mai mult timp in locuri racoroase, cu atat mai bine!
O camera cu aer conditionat este ideala. Insa atentie la diferenta de tempertura dintre cea exterioara si cea din camera! Daca nu ai niciun aparat de aer conditionat in casa, tine-l intr-o camera cu jaluzelele sau draperiile trase, unde nu bate soarele.
Ce trebuie sa stii despre TOALETA NOU NĂSCUTULUI
Cum să-l înveți pe cel mic să facă la oliță în 3 zile
Ingredientul din PUFULEȚI despre care nimeni nu vorbeşte
Ca variante de joaca, ar fi piscinele pentru copii sau orice alte centre de distractie racorite. Iar pentru o simpla plimbare, mall-urile si magazinele racoroase.
Copiii dorm cel mai bine cand in dormitor este o temperatura intre 16 si 20 de grade. Totusi, inainte sa adoarma, aerul conditionat trebuie oprit.
Cum calculezi CANTITATEA de apă pe care trebuie să o bei pe zi
TERAPIA cu APĂ, unul dintre secretele medicinei tradiționale japoneze. Cum funcționează
Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?
Somn odihnitor
O baie inainte de culcare, cu apa calie, poate fi de mare ajutor.
Comentarii: