NUTRITIE SANATATE

Cum păstrăm nucile o perioadă mai lungă de timp

Foto: Pinterest.com

Nucile uscate pot fi transformate în nuci proaspete, dacă le introduceți într-un borcan cu apă, în care ați dizolvat o lingură de sare. După 5-6 zile se pot consuma. Sunt ca atunci când le culegeți din pom. Sarea le scoate și gustul amar, care apare pe măsură ce nucile se usucă.

CITEȘTE ȘI: Știați că nucile au beneficii uimitoare asupra corpului nostru?

Cum păstrăm nucile o perioadă mai lungă de timp

Dacă nucile nu sunt bine păstrate, mucegăiesc. Cel mai bine e să le păstrăm într-un ciur de făină sau într-o plasă cu ochiuri strâmte, așezate cât mai aproape de geam.

Nucile pentru creme, glazuri sau umpluturi nu se pisează în piulițe, pentru că devin uleioase. Ele trebuie date prin mașina de tocat nuci sau prin mașina de tocat carne.

Cum păstrăm nucile o perioadă mai lungă de timp

Nucile pentru prăjituri vor avea o aromă accentuată dacă, înainte de a le măcina, le prăjim câteva minute în cuptor.

Nucile întregi, care la spargere au miezul atins de mucegai, nu trebuie în niciun caz consumate, fiindcă sunt cancerigene (conțin aflatoxine- substanțe extrem de otrăvitoare).

CITEȘTE ȘI: De ce NU ar trebui să mănânci nuci seara: Cum îți este afectată sănătatea

Miezul nucilor rămâne întreg, dacă înainte de a le sparge, puneți nucile într-un vas cu apă clocotită, așteptând până ce se răcește.

Comentarii: