Este sezonul celor mai aromate frunze: urzici, lobodă, spanac, ceapă verde. Tot acum avem și ridichile crocante, sparanghelul, cartofii noi, căpșunile și rubarba.
CITEȘTE ȘI: Efecte uimitoare ale sucului de pătrunjel: Lista afecţiunilor pe care le tratează
Dacă îți faci săptămânal stocul verdețuri proaspete, te încurajăm să pui la congelator surplusul pentru a evita risipa alimentară. Congelarea este o metodă optimă de conservare a alimentelor, pentru că păstrează aromele și calitățile nutriționale ale acestora.
Iată cum poți păstra verdețurile proaspete mai mult timp
Dacă preferi textura fragedă a frunzelor proaspete, depozitează-le în recipiente vidate pentru a le prelungi durata de viață.
Un alt truc la îndemână pentru a păstra frunzele proaspete este să le speli și să le usuci bine cu un uscător de salată. Pune-le apoi într-un borcan curat și acoperă-le cu hârtie de bucătărie. Rolul acestuia este de a absorbi umezeala și de a încetini astfel procesul de degradare.
Ghivecele de busuioc sau de chives pe care le cumperi din supermarket arată extraordinar de bine: stufoase, strălucitoare, parfumate. Dar realitatea este că odată ce le-ai cumpărat, își schimbă rapid aspectul și nu ajungă să supraviețuiască prea mult condițiilor bucătăriei tale. Nu e vina ta, ci chiar a produsului în sine: amestec de pământ slab calitativ, prea multe semințe înghesuite, plante de calitate inferioară.
Soluția e să te apuci tu însuți de grădinărit. Fii fără griji, nu e nevoie să fii nici priceput, nici pasionat. Nici măcar nu-ți trebuie o grădină sau un balcon. Poți să ai propria ta mini-recoltă de verdețuri și mini-legume cu ajutorul unei jardiniere inteligente.
CITEȘTE ȘI: Verdețurile care dau savoare preparatelor din orice bucătărie
Poți avea până la 4 tipuri de plante simultan precum: busuioc, cepșoară, cimbru, pătrunjel, mărar, mentă, rozmarin, oregano, roșii cherry, mini-ardei, ardei iute sau căpșuni. Atât semințele cât și substratul sunt 100% lipsite de pesticide, organisme modificate genetic și chimicale.