SANATATE

Cum poţi evita diabetul: Cinci lucruri neştiute până acum

Foto: Pinterest.com

Cum poţi evita diabetul? E întrebarea pe care şi-o adresează milioane de oameni care au probleme de sănătate. Ei bine, diabetul are legătură cu trezitul de dimineaţă. Nu este nicio glumă. Dacă eşti o persoană matinală, poţi scăpa de multe probleme, inclusiv cele de sănătate.

Fie că eşti o persoană matinală sau una care apreciază mai mult liniştea serii, cercetătorii susţin că diferenţa dintre cele două tipuri de persoane se numeşte cronotip şi este dictată în mare parte de structura noastră genetică.

Conform unor studii, experţii sugerează că obţii mai multe beneficii atunci când eşti o persoană matinală. Iată cinci motive pentru a te trezi mai devreme:

Outfit-urile verii 2017 care fac FURORI pe Instagram

ATÂT DE SIMPLU! Cum scapi de balonare în 60 de secunde

Crezi că lichidul roşiatic din pungile de carne este sânge? Greșești!

Trezitul devreme scade riscul apariţiei diabetului şi a sindromului metabolic. În cadrul unui studiu în care au fost implicaţi coreeni de vârstă mijlocie a fost descoperit că persoanele care se trezesc târziu riscă să sufere de diabet sau sindromul metabolic. Sindrom care poate duce la declanşarea bolilor precum cele cardiace.

Vei fi mai fericit. În cadrul unui studiu din 2012 a fost descoperită tendinţa oamenilor care se trezesc devreme de a fi mult mai fericiţi cu propria persoană. Autorul studiului sugerează că expunerea la razele solare ale dimineţii ar putea avea un efect asupra stării.

Tipurile de grăsimi corporale și cum poți scăpa de ele! / STUDIU

De ce este INDICAT să dormim cu o pernă între genunchi

MOTIVELE pentru care femeile nu ajung la plăcerea SUPREMĂ…

 

Scăderea indicelui masei corporale. În cadrul unui studiu din 2016 în care au fost analizate aproape 90.000 de persoane au fost testate genele care influenţează cronotipul. Studiul publicat în revista ,,Nature Communications” a descoperit o legătură între trezitul devreme şi scăderea indicelui masei corporale.

Sănătatea mintală ar putea fi influenţată pozitiv. În rândul adolescenţilor, cronotipul târziu este asociat cu depresia şi simptomele asociate afecţiunii, conform unui studiu din 2016.

Îţi poţi îmbunătăţi performanţele de la locul de muncă. Deşi nu este vorba de sănătate, biologul Christoph Randler care a realizat cercetări asupra cronotipului a declarat că persoanele matinale ,,au tendinţa să aibă note mai mari la şcoală, care în viitor îi conduce către locuri de muncă bune”.

Comentarii: