Așa cum bine știm, cartofii reprezintă cea mai simplă garnitură de preparat care să poată fi așezată lângă carne.
Datorită conținutului ridicat de fibre, cartofii pot fi integrați în diete care au drept scop pierderea în greutate. Aceștia te ajută să simți o senzație de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp, fără să consumi prea multe calorii.
CITEȘTE ȘI: Sfatul celebrului bucătar Jamie Oliver: Cum să faci cei mai buni cartofi la cuptor
Sunt cunoscute diferite modalități de preparare: cartofi pai, piure, cartofi copți, cartofi țărănești căliți cu ceapă și putem enumera în continuare mult mai multe, dar privind sub alt aspect, ne dăm seama că nu toate felurile sunt sănătoase.
Din cauza acestui fapt, am ales astăzi să vă prezint o rețetă ca inspirație și motivație să gătiți cartofi în mod sănătos.
Ingrediente:
Cartofii se curăță de coajă și se taie cuburi de aproximativ 3 cm.
Se fierb în apă cu sare pentru 20 de minute la foc mediu cu capac sau până când furculița intră ușor în ei, dar nu se zdrobesc.
Se scurg de apă, se adaugă untul și condimentele.
Punem capacul și scuturăm crăticioara până când se zdrobesc ușor la suprafață și se lipesc condimentele de cartofi.
CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Ce să pui, în loc de lapte, pentru a avea un piure de cartofi cremos
Se întind pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se separă bine astfel încât să nu stea lipiți.
Presărăm acum parmezanul ras peste cartofi.
Se coc la 210°C pentru 12 de minute sau până când devin aurii, amestecând la jumătatea timpului.
Când sunt gata, presărați pătrunjel tocat deasupra și serviți cu mare poftă!
Truc: Puteți adăuga orice condimente vă plac mai mult, cimbru, rozmarin, boia afumată, fulgi de chilli, dar nu omiteți untul.