Churros sunt acele gogoşele pe care probabil că până acum le-ai gustat doar în oraş sau la mare, însă află că fi pregătiţi şi acasă, fără probleme. Reţeta de churros este una simplă, iar rezultatul va fi peste aşteptări.
Churros sunt un preparat specific Spaniei şi Portugaliei, acolo unde au fost preparate pentru prima dată, dar se gătesc şi în Filipine sau în America de Sud. Sunt delicioase simple, cu zahăr vanilat sau scăldate într-un sos dulce.
Vestea bună este că le poti prepara şi tu acasă!
CITEȘTE ȘI: ‘Taci și înghite’: Rețeta unui delicios preparat ardelenesc, dezvăluită de un jurnalist celebru
500 ml apă
500 grame făină
3 linguri ulei
Un praf de sare
Zahăr
Pune sarea în apă, amestecă, toarnă uleiul şi pune totul la fiert. Toarnă amestecul peste făină şi amestecă până se omogenizează totul. Trebuie să obţii o pastă.
Rulează cu mâna batoane subţiri (sau foloseşte un aparat de prăjituri) pentru a da formă fiecărui churros. Într-o tigaie cu ulei încins toarnă beţele la prăjit. Când s-au rumenit bine le poţi scoate, recomandă clickpentrufemei.ro.
CITEȘTE ȘI: O pizza delicioasă, preparată acasă: Pizza napoletana, o reţetă uşor de pus în aplicare
Pentru un plus de savoare le poţi tăvăli în zahăr sau zahăr cu scorţişoară.
Se pot servi cu ce îţi place ţie: ketchup, ciocolată tartinabilă sau le poţi muia în lapte cu ciocolată/cafea.