NUTRITIE SANATATE

Cum prepari acasă cel mai dorit desert? Eclere cu cremă de vanilie

Despre eclere trebuie să știi că aluatul este unul ,,opărit” și nu se prepară în modul clasic.

Nu îți trebuie prea multă experiență în bucătărie pentru a prepara acest desert, iar dacă vei urma pașii prezentați mai jos, cu siguranță munca ta va fi apreciată de toți cei dragi.

CITEȘTE ȘI: Aluatul de foietaj făcut în casă e mai gustos – Exquis

Cum prepari acasă cel mai dorit desert? Eclere cu cremă de vanilie

Ingrediente:

  • 250 ml lapte
  • 100 ml unt
  • un praf de sare
  • 150 g făină
  • 4 ouă medii

Mod de preparare:

Începem prin a pune la foc laptele împreună cu untul și sarea, iar când acestea clocotesc turnăm făina dintr-o dată și amestecăm continuu cu ajutorul unui tel.

Ținem pe foc până se formează pe fundul cratiței o pojghiță albă, ca și când s-ar prinde aluatul.

Lăsăm aluatul să se răcorească pentru aproximativ 30 minute, apoi începem să încorporăm pe rând câte un ou și mixăm cu spiralele pentru aluat.

Preîncălzim cuptorul la 170 °C .

Trecem aluatul într-un posh și formăm pe foaia de copt eclere de 5 cm lungime, peste care presărăm puțin zahăr pudră.

Băgăm tava în cuptor pentru 30-35 minute, până când eclere vor avea o culoare aurie.

În timpul cât stau eclerele în cuptor, nu aveți voie să deschideți deloc ușa.

CITEȘTE ȘI: Brânzoaice sau poale-n brâu, rețeta aluatului „minune” – Exquis

Cum prepari acasă cel mai dorit desert? Eclere cu cremă de vanilie

Crema:

Pregătim o cremă de vanilie, obținută din amestecarea a 5 gălbenușuri cu 100 g zahăr, esență/ păstaie de vanilie si 40 g amidon de porumb.

Punem la fiert 500 ml lapte.

Într-un bol amestecăm gălbenușurile, zahărul, esența de vanilie și amidonul.

Când laptele e fiert, turnăm încet peste compoziția cu gălbenușuri și amestecăm continuu să nu se formeze cocoloașe.

Punem tot amestecul la foc, iar când crema se îngroașă, adăugăm 1 ciocolată albă ruptă bucățele și 50 g unt.

O lăsăm să se răcească la temperatura camerei, acoperită cu folie alimentară.

După ce crema ajunge la temperature camerei, o poți transfera într-un posh.

Tot ce trebuie să faci în continuare este să tai cojile de ecler pe lateral și să le umpli cu ajutorul poshului.

Pentru decor, poți allege un topping de ciocolată sau o glazură pe care o prepari topind 50 g ciocolată cu lapte și 30 ml frișcă lichidă.

Spor la gătit!

 

Comentarii:
preload imagepreload image