X

Cum să consumi fulgii de ovăz dacă vrei să slăbești

Cum să consumi fulgii de ovăz dacă vrei să slăbești. Endocrinologul rus Dr. Pavlova împărtășește cum este corect să consumați fulgi de ovăz pentru pierderea în greutate.

Cum să consumi fulgii de ovăz dacă vrei să slăbești

Dr. Pavlova spune că ovăzul ar trebui să imite acțiunea unuia dintre faimoasele medicamente de slăbire.

Potrivit expertului, deoarece o cantitate uriașă de țesut imunitar limfoid este concentrată în intestin, efectul benefic al ovăzului asupra acestuia va reduce de fapt severitatea reacțiilor inflamatorii. Atunci când mâncăm mai multe fibre (ovăzul conține multe fibre alimentare), acest lucru ajută la stimularea mai bună a sintezei substanțelor eficiente în menținerea sănătății mucoasei intestinale.

CITEȘTE ȘI: Efecte incredibile în corp – Patru motive să mănânci zilnic terci de ovăz

„Acolo unde există o mucoasă intestinală sănătoasă, există un sistem imunitar mai puternic, iar acest lucru are deja un efect pozitiv asupra întregului organism ca întreg”, spune specialistul.

Dr. Pavlova recomandă tuturor celor care vor să slăbească să mănânce de câteva ori pe săptămână fulgi de ovăz fără aditivi – dulciuri, fructe uscate, fructe de pădure, unt. Dacă nu abuzați de toate acestea, atunci fulgii de ovăz vor fi utili. Mai ales în combinație cu proteine, sfătuiește expertul. Endocrinologul subliniază că aceste proprietăți benefice nu se aplică produselor instant, ci nucilor care necesită fierbere înainte de consum.

Proprietăți utile ale fulgilor de ovăz

Datorită conținutului său ridicat de fibre beta-glucan, ovăzul poate favoriza pierderea sănătoasă în greutate. Beta-glucanul încetinește viteza cu care alimentele trec prin stomac și, în același timp, favorizează eliberarea peptidei YY, hormonul sațietății. Împreună, aceste procese duc la un sentiment prelungit de sațietate, care, la rândul său, duce la reducerea apetitului și a aportului caloric.

Fără îndoială, cele mai mari beneficii ale adăugării ovăzului la dieta dumneavoastră provin din conținutul semnificativ de antioxidanți și fibre, precum și din capacitatea sa impresionantă de a reduce colesterolul.

Conținutul ridicat de antioxidanți al ovăzului face ca aceste cereale să fie deosebit de benefice pentru circulație și rezistența la boli. Avenantramidele sunt un grup puternic de antioxidanți care se găsesc aproape exclusiv în ovăz. Acestea ajută la scăderea tensiunii arteriale prin creșterea producției organismului de oxid nitric, care dilată vasele de sânge și facilitează circulația, asigurând că oxigenul și alți nutrienți esențiali ajung mai repede acolo unde sunt necesari.

Conținutul de fibre al ovăzului este poate cel mai mare beneficiu al său. Faptul că este o sursă premium de beta-glucan înseamnă că ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge și de colesterol și îmbunătățește funcția intestinală. Acest lucru se datorează faptului că beta-glucanul îmbunătățește sensibilitatea la insulină, scade glicemia, scade colesterolul și stimulează creșterea bacteriilor benefice în tractul digestiv, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Efecte uimitoare: Ce se întâmplă dacă începi să consumi zilnic kefir

Abundența de antioxidanți și fibre din ovăz, combinată cu conținutul ridicat de aminoacizi esențiali și grăsimi vegetale, fac ca aceste cereale să fie destul de eficiente în scăderea colesterolului rău și protejarea împotriva bolilor de inimă. Proprietățile lor nutriționale ajută la prevenirea deteriorării țesuturilor și a inflamației vaselor de sânge, îmbunătățind în același timp circulația și funcționarea organelor, promovând astfel sănătatea inimii.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro