Foarte multe persoane cunosc beneficiile consumului moderat de vin rosu si aleg sa se delecteze cu un pahar la cina, in special alaturi de preparate culinare deosebite. Vinul din struguri rosii este, de regula, asociat cu mancaruri ce au un gust puternic.
Dat fiind faptul ca majoritatea sortimentelor sunt aromate si parfumate intens, mancarea servita alaturi va trebui sa aiba un gust puternic, astfel incat degustatorul sa poata face o distinctie clara intre vin si mancare.
Tocmai de aceea, in randurile de mai jos, vei putea descoperi cateva preparate care pot fi puse excelent in valoare atunci cand sunt insotite de un pahar de vin rosu la temperatura potrivita.
Carnea de porc
Acest tip de carne suculenta si usor dulce este in traditia culinara a romanilor de secole, asemenea vinului cu care poate fi servita.
Cu toate ca poti sa asortezi preparatele din porc atat cu vin rosu, cat si cu vin alb, atunci cand ai in fata o friptura de porc la gratar, trebuie sa incerci un Pinot Noir. Acest sortiment placut se va potrivi si alaturi de coastele de porc marinate, fie acestea preparate cu miere si condimente ori insotite de sos dulce-acrisor, potrivit acasa.ro.
CITEȘTE ȘI: Fii pregătit pentru masa de Paşte! REŢETA pentru cea mai bună pulpă fragedă de miel, cu vin roşu şi rozmarin
Carnea rosie
Fie ca organizezi un gratar in timpul sezonului cald sau prepari carne rosie la cuptor pentru o ocazie speciala, un vin rosu ales din oferta cuprinzatoare Beicevrei.ro poate sa transforme o simpla masa alaturi de familie sau prieteni intr-o sarbatoare a gustului.
Astfel, carnea de vita pregatita perfect va fi complimentata ideal de un Merlot, iar daca ti-ai propus sa gatesti incet la cuptor o friptura de miel, eventual intr-un vas de ceramica, potrivirea perfecta va fi un Cabernet Sauvignon de calitate.
Atunci cand vrei sa gatesti vita peste punctul de “miez roz”, deliciul va fi completat cu succes de un pahar din cel mai bun Tempranillo.
Pastele
Vinul de foarte buna calitate poate fi savurat foarte bine ca atare, insa atunci cand insoteste preparatele culinare potrivite, toate gusturile vor fi amplificate si adaugate buchetului ce caracterizeaza aceasta bautura deosebita.
Tocmai de aceea, aceasta licoare rubinie este una dintre recomandarile specialistilor si atunci cand pregatesti preparate cu specific italian, precum pastele.
Pentru a gasi combinatia perfecta, sfatul este sa alegi un sortiment care sa fie in acord cu sosul pe care il folosesti la paste. Daca prepari bolognese, carnea ce insoteste pastele va capata rotunjimile perfecte ale gustului alaturi de un pahar de Cabernet Sauvignon, in timp ce sosurile picante vor fi potolite de cel mai bun Merlot.
CITEȘTE ȘI: Descoperire uimitoare despre vinul roşu: În ce cantităţi reduce riscul de răceli cu 44%
Pizza
Cu toate ca majoritatea filmelor si reclamelor de la TV arata persoane care se bucura de pizza si de bauturi racoritoare carbogazoase, o astfel de masa poate fi savurata perfect atunci cand alegi sa torni un pahar de vin rosu langa orice sortiment de pizza.
Pentru a gasi potrivirea de gust, trebuie sa stii ca sosul de pizza cu busuioc si oregano va bucura chiar mai mult papilele gustative atunci cand este urmat de o gura de Sangiovese rustic, iar tipurile de pizza cu diferite feluri de carne vor “merge” cu un Merlot bland.
Mancare asiatica
De regula, preparatele cu specific asiatic au in componenta sosuri dulci sau condimente iuti. Din acest motiv, parfumul special pe care numai un vin rosu il poate aduce la masa va fi “garnitura” perfecta. Astfel, daca vrei sa potolesti focul din gura atunci cand te bucuri de o portie de pui picant cu sos curry, asigura-te ca ai paharul de Merlot aproape!
Comentarii: