Mulți dintre noi avem o dilemă când trebuie să alegem pepenele roșu. Firesc, îl vrem pe cel mai dulce și cel mai zemos.
Dacă suntem atenți la aspectul cojii fructului, chiar putem să ne dăm seama care e cel mai bun.
Cum să porți SANDALELE în vara aceasta /GALERIE FOTO
Pepenii copți pot fi recunoscuți după pata galbenă sau chiar portocalie. Pepenii care nu sunt foarte copți au o pată albă. Dar asta nu e tot.
Cel mai bine, spun agricultorii, este să alegem pepenii de mărime medie. Cei foarte mari sunt expuși la bolile fructelor, iar cei foarte mici s-ar putea să nu fie la fel de dulci.
Dacă observi crăpături în pepene, NU îl mai consuma!
Vitamine pe stomacul gol? CUM trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare
De asemenea, o atenție mare trebuie să acorzi și codiței pepenelui. Dacă este uscată, pepenele e foarte dulce și numai bun de mâncat. Dacă pepenele are o codiță verde crud, pepenele nu este foarte copt și trebuie lăsat încă puțin la soare.
Comentarii: