NUTRITIE

Cum să elimini hormonii și antibioticele din carnea de pui

hillstownfarmshop.com

Cum să elimini hormonii și antibioticele din carnea de pui. Siguranța este cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont dacă vă gândiți să curățați puiul înainte de a-l găti.

Cum să elimini hormonii și antibioticele din carnea de pui

Mai jos oferim tehnici care, atunci când sunt aplicate, ne vor permite să consumăm în siguranță carnea de pui fără să ne facem griji cu privire la substanțele nocive care intră în corpul nostru . Este larg recunoscut faptul că marii fermieri își hrănesc animalele cu furaje care conțin hormoni și antibiotice și este recomandabil să le eliminăm înainte de a consuma carnea.

Atunci când consumați pui cumpărat de la magazin, este bine să nu consumați bulionul în care a fost gătită carnea, deoarece o cantitate semnificativă de substanțe nocive se va scurge din carne în bulion.

Dacă doriți să faceți un bulion de calitate, este mai bine să alegeți pui crescuți local. Dacă intenționați să prăjiți puiul la cuptor, este recomandabil să îndepărtați organele interne în prealabil, deoarece acestea tind să stocheze o cantitate mare de toxine, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Nu te lăsa indus în eroare: Testul care te ajută să cumperi carne de pui proaspătă

De asemenea, este recomandat să îndepărtați pielea de la carnea de pasăre.

De ce aveți nevoie:

  • 1 litru de apă
  • 3 linguri de sare
  • sucul de la o jumătate de lămâie.

Lăsați puiul la înmuiat în acest amestec timp de cel puțin două ore, apoi scoateți-l. Faceți din nou amestecul și lăsați-l la înmuiat încă două ore.

Pentru a elimina hormonii și antibioticele din pui, apa minerală carbogazoasă este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru înmuierea prealabilă a cărnii, iar această metodă face și carnea mai fragedă în timpul fripturii sau gătitului.

Ar trebui să spălați puiul înainte de a-l găti?

Bucătarii, experții în sănătate și experții în siguranța alimentelor, precum cei de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), sunt de acord că spălarea puiului crește riscul de boli de origine alimentară și de dezvoltare a bacteriilor dăunătoare.

Clătirea sau spălarea puiului crud sub robinet face ca sucul de pui crud și apa să stropească alte suprafețe: blaturi, bureți, alimente din apropiere, mâinile, hainele și alte suprafețe dure sau moi din jurul chiuvetei. Aceste picături, care nu pot fi detectate cu ochiul liber, conțin bacterii care se vor dezvolta și pot provoca o boală numită otrăvire cu Campylobacter.

În plus, gătirea puiului la o temperatură minimă de 100 de grade – temperatura internă adecvată pentru carnea de pui complet gătită, conform Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) – ucide orice bacterie prezentă și elimină riscul de toxiinfecție alimentară, făcând inutilă spălarea păsărilor crude.

Cum să pregătiți un pui întreg înainte de a-l găti

Pentru a pregăti un pui întreg pentru gătit, scoateți pachetul de organe din interiorul cavității puiului și puneți-le deoparte pentru a le găti împreună cu puiul sau aruncați-le. Introduceți vârfurile aripilor sub puiul întreg pentru a le împiedica să se ardă în timpul procesului lung de gătire și legați picioarele împreună cu sfoară de bucătărie pentru un pui mai compact care se gătește mai uniform.

7 sfaturi de siguranță alimentară atunci când manipulați carnea crudă de pui

Contaminarea încrucișată este cea mai mare problemă de siguranță alimentară atunci când vine vorba de manipularea necorespunzătoare a cărnii crude. Iată câteva lucruri pe care bucătarii ar trebui să le aibă în vedere atunci când lucrează cu pui crud pentru a preveni contaminarea încrucișată și a menține un mediu de bucătărie sigur:

1. Curățați-vă ustensilele în mod corespunzător

Modul ideal de a vă curăța ustensilele de bucătărie după ce lucrați cu pui crud este în mașina de spălat vase pe setarea de dezinfectare. Acest lucru ucide orice bacterie care se află pe plăcile de tăiere, cuțite etc. Dacă aceasta nu este o opțiune, folosiți apă caldă cu săpun pentru a vă curăța uneltele.

2. Gătiți bine puiul

Gătirea puiului la această temperatură internă ajută la eliminarea riscului de îmbolnăvire. Înfigeți un termometru alimentar în partea cea mai groasă a puiului (evitați să atingeți osul) pentru a obține o citire exactă.

3. Evitați spălarea puiului

Evitați clătirea puiului, înmuierea puiului, folosirea oțetului pentru a curăța puiul. Dacă folosiți prosoape de hârtie pentru a usca carnea, aruncați imediat acel prosop sau acele prosoape de hârtie, apoi spălați-vă pe mâini.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Cum gătești carnea de pui pentru a nu se lipi de tigaie și pentru a-și păstra gustul suculent

4. Stați departe de suprafețele poroase

Aveți grijă la placa de tăiere sau la blatul de sub puiul crud. Dacă este un butcher block, o placă de tăiat din lemn sau o suprafață dură neetanșată, porii mici vor absorbi și reține sucurile de pui crud. Dacă nu aveți de ales, curățați suprafața cu apă caldă amestecată cu puțin săpun și frecați-o cu o vată de oțel sau cu alt obiect abraziv care intră în crăpăturile suprafeței. Țineți cont de faptul că această metodă de curățare își va pune amprenta asupra materialului în timp.

6. Spălați-vă des pe mâini

După ce atingeți pui crud, spălați-vă imediat pe mâini înainte de a atinge orice altceva. Păsările crude, inclusiv puiul, scurg adesea sucuri, chiar și atunci când sunt crude. Sucurile vă pot ajunge pe mâini, chiar dacă nu este evident. Spălați-vă pe mâini cu apă caldă și mult săpun.

7. Ștergeți întreaga bucătărie

Odată ce puiul este în cuptor și ați curățat bine uneltele de bucătărie, ștergeți întreaga bucătărie cu un șervețel dezinfectant. Aceasta include blaturile, clanțe și mânere, robinetul de bucătărie și orice alte suprafețe care ar fi putut fi contaminate.

Comentarii: