X

Cum să eviți să răcești deși au apărut primele simptome

Cum să eviți să răcești deși au apărut primele simptome. Identificarea simptomelor de avertizare timpurie și întărirea sistemului imunitar oferă organismului dumneavoastră cea mai bună șansă de a lupta împotriva bolii, explică Dt Jyoti Gupta, Dietician și instructor de greutate.

Cum să eviți să răcești deși au apărut primele simptome

Recunoaște semnele de avertizare

Temuta răceală! Cu toții am fost acolo – răgușeala, oboseala, nasul care tot curge. Cercetările sugerează că luarea de măsuri rapide scurtează severitatea și durata sa. Simptomele răcelii se pot strecura pe furiș, dar tot au un început. Indicatorii comuni includ dureri sau roșu în gât (70% din răceli încep cu o durere în gât), oboseală sau letargie, nas care curge sau congestie nazală, dureri ușoare de cap și dureri corporale ușoare.

CITEȘTE ȘI: Cea mai eficientă plantă în lupta cu răceala: Vitaminele și mineralele din ea întăresc imunitatea

Întăriți sistemul imunitar cu vitamina C

Când sunteți răcit, este esențial să vă întăriți sistemul imunitar. Câteva strategii care s-au dovedit eficiente: consumă alimente bogate în vitamina C sau ia suplimente (1.000-2.000 mg/zi). Vitamina C poate reduce durata răcelii cu 20%.

Zinc și probiotice

Luați zinc (10-20 mg/zi) sau suplimente pentru a stimula funcția imunitară. Zincul poate reduce durata răcelii cu 50%. Mențineți sănătatea intestinală cu alimente bogate în probiotice. Probioticele pot reduce incidența răcelii cu 27%, potrivit thehealthsite.com.

Hidratarea și somnul

Beți multe lichide, 8-10 pahare de apă/zi. Prioritizați 7-9 ore de somn/noapte pentru a vă ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva infecției.

Remedii naturale: Miere și aburi

Pe lângă strategiile de întărire a imunității, luați în considerare aceste remedii naturale pentru a calma o durere în gât: Mierea are proprietăți antimicrobiene, un umidificator cu aburi pentru a lichefia mucusul.

Modificări ale stilului de viață

Faceți aceste modificări temporare ale stilului de viață pentru a vă ajuta organismul să lupte împotriva răcelii. Reduceți la minimum contactul cu alte persoane pentru a preveni răspândirea infecției. Continuați exercițiile fizice regulate, dar la o intensitate mai mică.

CITEȘTE ȘI: Remediul vechi de când lumea: Ceaiul miraculos recomandat de Mihaela Bilic – Tratează răceala, indigestia și multe alte afecțiuni

Concluzie

Deși nu există o modalitate infailibilă de a preveni răcelile, luarea de măsuri proactive atunci când simțiți că se apropie una poate reduce semnificativ impactul acesteia. Recunoașterea semnelor de avertizare timpurie și stimularea sistemului imunitar oferă organismului cele mai bune șanse de a lupta împotriva infecției.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro