Nunta este unul dintre evenimentele cele mai importante și așteptate. Este momentul din viața unui cuplu în care cei doi sărbătoresc iubirea ce îi leagă, alături de oamenii dragi din viața lor. Însă, organizarea evenimentului vine la pachet cu mult stres, drumuri în stânga și-n dreapta și, bineînțeles, o serie de cheltuieli destul de mari.
Costurile estimative pentru planificarea unei nunți pot ajunge la câteva mii de euro, fapt pentru care multe cupluri apelează la instituții financiare pentru a-și suplimenta bugetul. Astfel, dacă și tu te afli în această situație, poți opta pentru împrumuturi rapide pentru a face față cheltuielilor și a te bucura de nunta visurilor tale.
Totuși, înainte să apelezi la un împrumut, haide să afli care sunt cele mai mari cheltuieli pe care le implică organizarea unei nunți.
Cele mai mari cheltuieli de nuntă
Locația
În primul rând, vorbim despre locația unde se va ține evenimentul. Locația este printre primele detalii pe care trebuie să le stabilești, chiar dacă, sa zicem ca nunta nu este programată decât peste 2 ani. Odată stabilită locația, vei ști și data exactă a nunții, aceasta fiind stabilită în funcție de disponibilitatea locului.
În ultimii ani, au apărut nenumărate locații dedicate evenimentelor de acest gen, printre care restaurante, localuri cu piscină, cabane, corturi sau hoteluri cu spa. Ceea ce înseamnă că ai mai multe opțiuni din care poți alege.
Dacă vrei totuși să ții bugetul sub control și să nu te arunci la o locație mult prea costisitoare, există câteva variante mai ieftine și cu un farmec aparte: nuntă în pădure, într-un hambar, nuntă pe plajă sau chiar într-un loc special pentru tine, pe care să-l amenajezi într-un stil personal.
Meniul
Al doilea aspect care intră pe lista marilor cheltuieli în organizarea nunții este meniul invitaților. Odată stabilită locația evenimentului, urmează să decizi ce vor mânca oamenii la nunta ta. Aici, de asemenea, ai mai multe opțiuni.
Dacă ai ales un restaurant, este posibil ca acesta să ofere deja câteva meniuri standard de nuntă. Dacă locația nu dispune de bucătărie și personal, va trebui să apelezi la o firmă de catering care îți poate oferi un meniu personalizat.
Iată câteva reguli pe care trebuie să le urmezi în crearea meniului de nuntă:
1. Încearcă să afli de la toți invitații tăi ce alergii au
Unele alergii, precum cele la gluten sau alune, se pot manifesta destul de grav și într-un timp scurt, fapt pentru care este mai bine să eviți astfel de situații neplăcute pentru toată lumea.
2. Al doilea criteriu pe care să-l iei în considerare sunt alegerile alimentare
Ai printre invitați persoane cu un regim alimentar vegetarian sau vegan? Dacă da, poți realiza 3 meniuri: unul de bază care va conține carne și lactate, unul lacto-vegetarian și unul vegan. Astfel, te asiguri că invitații tăi își vor putea încărca “bateriile” și se vor putea bucura de eveniment pe deplin alături de tine.
O altă opțiune care satisface toate gusturile o reprezintă bufetul suedez. Amenajarea unui bufet este o idee din ce în ce mai răspândită datorită faptului că în acest fel invitații se pot servi singuri cu felul de mâncare dorit și pot manca în orice moment al petrecerii. De asemenea, bufetul suedez poate include și produse lacto-vegetariene și vegane.
Rochia de mireasă
Rochia de mireasă este elementul vedetă al oricărei nunți. Cu siguranță știi că există foarte multe opțiuni, atât din punctul de vedere al modelului de rochie, cât și al prețului.
Poți opta pentru o rochie de tip sirenă, rochie A-line, de tip prințesă sau poți alege chiar o variantă nonconformistă, cum ar fi o rochie boho lejeră, o rochie scurtă, o salopetă sau, de ce nu, un costum elegant. Decizia îți aparține în totalitate.
În privința banilor, trebuie să știi că există și variante mai ieftine pentru rochiile de mireasă care vor avea același efect spectaculos. Ba mai mult, în ultimii ani a apărut un trend de nuntă vintage, în care viitoarele mirese se îmbracă cu rochia purtată de bunica sau de mama lor.
Pe lângă rochie, trebuie să iei în considerare și trena, voalul, pantofii și buchetul miresei. Așadar, pentru a ține sub control bugetul, optează pentru o rochie pe care să o cumperi inițial la un preț destul de mic și pe care să o transformi ulterior într-o rochie de ocazie, pe care să o porți și la alte evenimente.
Sunt multe aspecte costisitoare în organizarea unei nunți, însă acestea ar fi principalele cheltuieli care îți vor afecta bugetul cel mai mult, deci planifică-le cu atenție.
Cu răbdare și creativitate, poți realiza nunta mult visată chiar și cu mai puțini bani. Pe de altă parte, nu ezita să soliciți credite nebancare IFN atunci când este necesar să îți suplimentezi bugetul de nuntă. Până la urmă, acesta este un eveniment cu adevărat special în viața oricui.
Comentarii: