Cum să faci ouă jumări la fel de bune ca cele din restaurant. Ouăle jumări – sunt opțiunea perfectă nu numai pentru un mic dejun sănătos, ci și pentru un prânz sau o cină rapidă. Deși la prima vedere pare că nu este nimic complicat în prepararea lor, există câteva subtilități pe care fiecare gospodină ar trebui să le știe.
De obicei, punem ouăle în tigaie, amestecăm și asta e tot. Dar, ca orice alt fel de mâncare, ouăle jumări au propriile lor subtilități secrete. Bucătarii profesioniști au împărtășit secretele preparării ouălor amestecate, care vor fi nu numai delicioase, ci și incredibil de apetisante în aparență.
CITEȘTE ȘI: Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu ficatul tău dacă mănânci ouă la micul dejun
Cum să faci ouă jumări la fel de bune ca cele din restaurant
Pentru a evita o masă tare în loc de ouă amestecate moi, bucătarii profesioniști recomandă să urmați câteva sfaturi în timpul gătitului. Apoi vasul va fi apetisant și rafinat, ca dintr-un restaurant scump. Iată cum să gătești ouă omletă perfecte.
Temperatura potrivită
Mai întâi trebuie să încălzești bine o tigaie cu puțin ulei. Dacă spargeți ouăle într-o tigaie rece, albușurile vor absorbi imediat toată grăsimea și vor deveni tari.
Secretul pentru o textură moale
Dacă vrei ca ouăle tale amestecate să fie pufoase, cu un gălbenuș cremos, ar trebui să adaugi o lingură de apă în tigaie imediat ce spargi ouăle. Apoi ar trebui să acoperi tigaia cu un capac. Datorită aburului, albușul se va simți ușor și fără greutate și nu va fi tare.
Nu sărați în prealabil
Bucătarii profesioniști recomandă sărarea ouălor omletă după gătire, și nu este o coincidență – sarea scoate umezeala din ouă, astfel încât acestea vor deveni tari și felul de mâncare nu va fi fraged. De aceea, este mai bine să sărezi ouăle omletă pe farfurie.
Culoarea contează
Se crede că ouăle de casă cu un gălbenuș luminos sunt foarte gustoase și sănătoase – deci este mai bine să cumpărați un produs intern.
Iată o rețetă ușor diferită – ouă jumări cu spanac.
Rețeta de ouă jumări cu spanac
Veți avea nevoie de următoarele produse:
- ouă – 4 buc
- baby spanac – 200 g
- ulei de măsline – 1½ linguriță.
- parmezan ras – 40 g
- piper negru proaspăt măcinat după gust
- sare de mare grosieră după gust
- piper roșu după gust
Se bat ouăle până se omogenizează, se condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat, se pun deoparte. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mică antiaderentă la foc mediu și se rumenește spanacul timp de câteva minute, scuturând tigaia din când în când.
CITEȘTE ȘI: De ce e bine să mănânci ouă la micul dejun
Când frunzele de spanac și-au pierdut tot volumul, se toarnă amestecul de ouă peste ele și se gătesc, amestecând, timp de încă un minut sau două, până când amestecul este bine pătruns, recomandă actualno.com. Se ia imediat de pe foc, se adaugă parmezanul ras, se presară piper roșu pisat și se servește.
Comentarii: