Simțiți că uneori aveți o mulțime de muncă și aparent foarte puțin timp pentru a o face? Atunci când se gândesc cum să fie mai productivi, mulți apelează la tehnici de gestionare a timpului.
Deși sunt interconectate, productivitatea și gestionarea timpului sunt două lucruri diferite și nu toate persoanele productive sunt deosebit de bune la gestionarea timpului. Managementul timpului este un set de abilități și instrumente care promovează utilizarea eficientă a propriului timp. Iar productivitatea este legată de rezultatele care sunt obținute într-o anumită perioadă de timp.
CUM SĂ FII MAI PRODUCTIV LA LOCUL DE MUNCĂ?
Deși productivitatea este importantă în toate aspectele vieții în care sunt necesare rezultate sau atunci când oamenii doresc să atingă obiective, probabil că este considerată cea mai importantă în mediul de lucru. Efectuarea unor ajustări simple în programul zilei de lucru creează oportunități pentru creșterea progresivă a productivității. Iată câteva posibile ajustări pe care le puteți face:
CITEȘTE ȘI: Antrenaţi-vă creierul pentru a fi mai productiv! Iată recomandările specialiştilor
9 SFATURI PENTRU A ÎMBUNĂTĂȚI PRODUCTIVITATEA
1. Nu mai faceți mai multe sarcini în același timp
Este adesea tentant să încerci să faci mai multe lucruri în același timp, jonglând cu mai multe sarcini în ziua de lucru la un moment dat. Deși acest lucru poate părea productiv pentru dumneavoastră, rareori duce la cele mai bune rezultate. Concentrându-vă asupra unei singure sarcini la un moment dat, o veți finaliza mai bine și în mai puțin timp, permițându-vă să treceți la următoarea sarcină fără probleme.
2. Stabilește-ți obiective mici
Sarcinile sau proiectele mari ne pot părea descurajatoare și adesea supraestimăm cât timp ne va lua să le finalizăm. Puteți crea un impuls pentru progres prin împărțirea sarcinilor în etape mici, ușor de gestionat, care se construiesc până la finalizarea proiectului. De exemplu, curățați-vă căsuța de email răspunzând la patru emailuri pe zi.
3. Luați-vă o pauză
Poate părea ciudat să sugerezi pauze atunci când vorbim despre productivitatea la locul de muncă, dar pauzele regulate ajută de fapt la reducerea stresului și la creșterea productivității. Folosiți acest timp pentru a lua o pauză de la locul de muncă, oferindu-i minții dvs. șansa de a se odihni și de a reveni cu o nouă motivație și, eventual, cu idei noi.
4. Regula celor cinci minute
Dacă procrastinarea este o mare provocare pentru tine, încearcă regula celor cinci minute. Promițându-ți că vei petrece doar cinci minute pentru o sarcină în așteptare, vei elimina multe dintre scuzele care te împiedică să te apuci de treabă. Aproape oricine își poate lua cinci minute pentru a scrie un e-mail sau pentru a citi un material. De multe ori, după ce cele cinci minute au trecut, motivația de a continua rămâne. Chiar dacă treceți la o altă sarcină productivă, micile sarcini finalizate în cele cinci minute reprezintă totuși o contribuție importantă la rezultatul general.
5. Alocarea timpului
Utilizarea blocurilor de timp este o strategie de productivitate bine stabilită și cunoscută. Prin crearea unor cadre de blocuri de timp în programul zilei de lucru, luați o decizie conștientă de a dedica un „bloc” de timp unei sarcini specifice.
6. Limitați distragerile
A fi distras este complet normal, dar concentrarea nu vine întotdeauna în mod natural. Cu toate acestea, aceasta este o abilitate care poate fi dezvoltată. Opriți notificările, puneți telefonul pe modul avion sau lăsați-l în altă cameră.
7. Faceți mai întâi lucrul cel mai greu
Poate fi tentant să evitați sarcinile dificile sau care necesită mult timp și să vă concentrați în schimb pe victorii rapide. Cu toate acestea, dacă abordați mai întâi cele mai dificile proiecte, vă puteți crește motivația și concentrarea pentru restul zilei. Atunci când știți că urmează sarcini mai mici, este mai probabil să le faceți.
CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să faci pentru a fi productiv la locul de muncă: Se aplică după concediu
8. Stabiliți limite
Deși se consideră că este bine să fii flexibil și să profiți de oportunitățile de dezvoltare a carierei, este de asemenea important să îți stabilești limite de timp. Pentru a vă îndeplini sarcinile în mod eficient și a fi productiv, trebuie să puteți să le finalizați într-un interval de timp rezonabil. Stabilirea unor limite vă împiedică să vă simțiți copleșit.
9. Determinați când sunteți cel mai productiv
Fiecare persoană este diferită. Unii angajați lucrează cel mai bine dimineața, în timp ce alții își ating productivitatea după-amiaza. Determinarea momentului în care sunteți cel mai productiv și organizarea programului zilnic pentru a profita la maximum de acele momente de vârf este o modalitate excelentă de a crește productivitatea
Comentarii: