SANATATE

Cum să îmbunătățești, în mod natural, circulația sângelui la nivelul creierului

oldmillgroup.co.uk

Cum să îmbunătățești, în mod natural, circulația sângelui la nivelul creierului. Pe măsură ce îmbătrânim, îmbătrânirea creierului duce la probleme cu funcțiile cognitive – memorie, capacitate de gândire, concentrare, timp de reacție.

Disfuncțiile cognitive pot fi rezultatul unor boli, deformări congenitale, dar se datorează adesea proceselor naturale de îmbătrânire și pot fi depășite prin îmbunătățirea fluxului sanguin către creier.

Îmbătrânește creierul?

Răspunsul scurt este da. Bineînțeles că îmbătrânește, la fel ca fiecare organ din corpul nostru. Dar, în timp ce pielea noastră îmbătrânește vizibil și devine pestriță cu linii fine, pete și riduri, îmbătrânirea creierului este invizibilă, cel puțin pentru persoana în cauză.

CITEȘTE ȘI: Fructele care mențin creierul în formă: Îl protejează de demență

Cu toate acestea, cei din jurul lor pot observa o lipsă de atenție, reacții încetinite, dificultăți de memorare, probleme de memorie – toate simptome ale perfuziei reduse a creierului, ale îmbătrânirii. Și, deși îmbătrânirea este un proces așteptat și nu este reversibil, el poate fi încetinit, precum și circulația sângelui la nivelul cerebrală poate fi îmbunătățită.

Cum să îmbunătățiți circulația creierului?

Probabil ați auzit că există medicamente care pot ajuta și că este o idee bună să vă consultați medicul, dar există și modalități naturale de a îmbunătăți circulația creierului. Experții recomandă să urmați aceste reguli și sfaturi pentru îmbunătățirea circulației creierului.

Învață să te odihnești la un nivel mai profund

Acest lucru nu înseamnă doar să te uiți pe canapea la cea mai recentă dramă sau film de groază, ci să-ți implici corpul în timp ce creierul tău se odihnește – yoga, o plimbare în natură, un hobby preferat – lista este lungă.

Nu mai consumați alcool și limitați sau renunțați la fumat.

Somn suficient

Dormiți suficient, atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ. 7-8 ore este minimul necesar. Lipsa de somn afectează și mai mult funcțiile cognitive și duce la ceață cerebrală.

Evitați situațiile stresante

Stresul este printre cei mai mari dușmani atât ai sănătății, cât și ai funcțiilor cerebrale.

Mișcare ca mod de viață

Faceți mișcare în mod regulat sau cel puțin mișcați-vă cât mai mult posibil – atât cât vă permite sănătatea. Exercițiile fizice regulate sau chiar mersul pe jos ajută la hidratarea creierului.

Cauzele ceții cerebrale

Lipsa unei bune circulații a sângelui la nivelul creierului este cunoscută sub numele de ceață cerebrală. Aceasta poate fi cauzată de îmbătrânire, precum și de mulți alți factori, inclusiv de deficiențele nutriționale.

Deficiențele în anumite vitamine și minerale pot afecta grav funcția cognitivă, în timp ce administrarea de vitamine și minerale importante pentru creier poate îmbunătăți circulația sângelui. Unele dintre vitaminele și mineralele care sunt importante pentru funcționarea normală a creierului includ:

Vitamina D

Deficitul de vitamina D afectează negativ sănătatea cognitivă și contribuie la simptomele de ceață cerebrală. Deficitul de vitamina D este asociat cu un risc crescut de simptome depresive, iar aportul suplimentar de vitamina soarelui, în special în timpul iernii, contribuie nu numai la confruntarea cu depresia, ci și la îmbunătățirea funcției și a hidratării creierului. Un studiu pe această temă a fost realizat în rândul femeilor aflate la menopauză, iar rezultatele sunt extrem de încurajatoare.

Acizii grași Omega 3

Suplimentarea cu acești acizi grași esențiali s-a dovedit a reduce simptomele ceții cerebrale, inclusiv dificultățile de atenție și memorie. Omega-3 pot ajuta la îmbunătățirea simptomelor de anxietate, iar anxietatea are un impact negativ asupra funcției creierului.

Chiar și în cazul persoanelor sănătoase fără ceață cerebrală, anxietatea poate duce la dificultăți de concentrare, probleme de memorie și multe altele, potrivit healthline.com.

CITEȘTE ȘI: Fructul, consumat mai ales în perioada Crăciunului, care previne boli cronice și boli grave ale creierului

Magneziu

Deficitul de magneziu este frecvent și afectează mult mai multe persoane decât sunt diagnosticate. O deficiență în acest mineral important, care afectează funcționarea normală a creierului, poate agrava simptomele de ceață cerebrală, iar suplimentarea cu magneziu poate ajuta la îmbunătățirea funcției creierului și a fluxului sanguin. Persoanele aflate sub stres cronic au nevoie de un aport zilnic mai mare de magneziu. Stresul poate duce, de asemenea, la pierderea memoriei și la slaba concentrare.

Comentarii: