SANATATE

Cum să îți dai seama că suferi de deficit de sodiu: Primele simptome ale acestei afecțiuni

Cum să îți dai seama că suferi de deficit de sodiu: Primele simptome ale acestei afecțiuni. Sodiul este un element vital pentru organismul uman. Este un electrolit, ceea ce înseamnă că creează ioni cu o sarcină electrică.

Corpul uman are nevoie de o cantitate mică de sodiu pentru a putea transmite impulsuri nervoase, contracta și relaxa mușchii și menține un echilibru normal între apă și minerale. Rinichii sunt responsabili pentru menținerea unui echilibru sănătos de sodiu în organism. Ei judecă cât de mult să excrete din organism în urină.

Sarea, cunoscută și sub denumirea de clorură de sodiu, conține aproximativ 40% sodiu și 60% clorură. Este utilizată ca potențiator de aromă și stabilizator. Este, de asemenea, un conservant, deoarece bacteriile nu se pot dezvolta în prezența unor cantități mari de sare.

CITEȘTE ȘI: Poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru tratarea reumatismului și a artritei? Ce spun specialiștii

S-a stabilit că organismul uman are nevoie de aproximativ 500 mg de sodiu pe zi pentru a-și îndeplini funcțiile vitale. Majoritatea oamenilor consumă mai mult de o linguriță și jumătate de sare pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ 3.400 mg – mult mai mult decât are nevoie organismul, potrivit actualno.com.

Cum să îți dai seama că suferi de deficit de sodiu

Hiponatremia este termenul utilizat pentru a descrie nivelurile scăzute de sodiu din sânge. Aceasta apare în principal la persoanele foarte în vârstă, mai ales dacă acestea se află într-un azil de bătrâni sau într-un centru medical și iau medicamente care determină creșterea excreției de sodiu.

CITEȘTE ȘI: Uită de nasul înfundat: Ai nevoie doar de bicarbonat de sodiu

Simptomele deficitului de sodiu includ:

  • amețeli,
  • vărsături,
  • dureri de cap,
  • confuzie/schimbare a activității mentale,
  • letargie,
  • convulsii,
  • comă.

Comentarii: