X

Cum să îți dai seama când o răceală se transformă în bronșită

Cum să îți dai seama când o răceală se transformă în bronșită. Linia dintre o răceală și bronșită este la fel de subțire ca un fir de ață, spun medicii. Potrivit acestora, o simplă tuse se poate transforma într-o problemă pulmonară mai gravă dacă pacientul nu este vigilent la simptome.

Tusea este unul dintre cele mai dominante simptome ale răcelii comune. Potrivit experților, tusea este un instrument folosit de sistemul imunitar pentru a elimina secrețiile în exces pline de toxine și bacterii. Dar dacă tusea persistă chiar și după ce răceala a dispărut, atunci ar trebui să consultați imediat un medic.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care reface plămânii cel mai rapid după bronșită

Cum să îți dai seama când o răceală se transformă în bronșită

O persoană atentă poate înțelege dacă răceala a trecut în bronhii în cazurile în care:

Ce este bronșita și de ce trebuie luată în serios?

Bronșita este o boală cauzată de infecția sau iritarea căilor respiratorii. Ea este însoțită de dificultăți de respirație ca urmare a îngustării și iritației acestor căi. Bronșita este însoțită și de secreții abundente și tuse puternică. Bronșita poate fi cronică sau acută, iar tratamentul este administrat în funcție de tip.

Care este diferența dintre bronșita acută și cea cronică?

Bronșita acută

Potrivit experților, bronșita acută este temporară și cauzată de un virus. Ea nu apare atunci când pacientul este afectat de o infecție bacteriană.

Simptomele sale sunt: tuse cu flegmă incoloră, febră, letargie, secreții nazale, congestie toracică, febră, dificultăți de respirație. Deoarece bronșita acută este cauzată de un virus, nu este tratată cu antibiotice.

Bronșita cronică

În această afecțiune, tusea durează până la 3 luni. Căile respiratorii afectate de bronșita cronică sunt iritate în mod constant și pot provoca leziuni permanente ale plămânilor. Fumatul este una dintre principalele cauze ale bronșitei acute.

Este de succes și cum să tratați corect bronșita la domiciliu?

Tratarea bronșitei la domiciliu este adecvată atunci când boala este ușoară și nu există complicații grave. Cu toate acestea, este important să consultați un medic pentru un diagnostic și instrucțiuni corecte. Atunci când tratați bronșita la domiciliu, trebuie respectate câteva reguli de bază.

În primul rând, este esențial să beți multe lichide, deoarece ajută la subțierea mucusului din plămâni și face mai ușoară tusea. Beți băuturi calde precum ceai cu miere și lămâie pentru a calma durerea în gât. Odihna este un alt element important, deoarece oferă organismului șansa de a se recupera.

Evitați fumatul și mediile poluate, deoarece acestea irită căile respiratorii și încetinesc procesul de vindecare. Remediile naturale, cum ar fi siropul de rodie sau un amestec de banană și miere, pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor, datorită proprietăților lor calmante și antiinflamatoare.

Urmați întotdeauna recomandările medicului dumneavoastră, mai ales dacă vi se prescriu medicamente sau terapie fizică. Dacă starea dumneavoastră se agravează, solicitați imediat asistență medicală.

Bronșita este o afecțiune care nu trebuie subestimată, indiferent dacă este o variantă acută sau cronică. Recunoașterea la timp a simptomelor și abordarea corectă a tratamentului pot accelera semnificativ recuperarea și preveni complicațiile. Tratamentul la domiciliu este util pentru formele ușoare ale bolii, dar trebuie combinat cu monitorizarea atentă și consultarea unui profesionist medical.

CITEȘTE ȘI: Cum știi dacă ai făcut bronșită sau pneumonie: Simptomele de care trebuie să ții cont

Ascultați-vă corpul – o tuse persistentă, dificultăți de respirație sau febră persistentă sunt semnale că este timpul să căutați ajutor. Cu o îngrijire adecvată, un stil de viață sănătos și respectarea strictă a recomandărilor medicale, puteți face față bronșitei și vă puteți restabili sănătatea sistemului respirator.

Amintiți-vă că prevenirea – renunțarea la fumat și întărirea imunității – este cel mai bun remediu împotriva viitoarelor probleme respiratorii, recomandă actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro