SANATATE

Cum să îți dai seama dacă te confrunți cu un dezechilibru hormonal: Ai nevoie doar de un termometru

Foto: twitter.com

Cum să îți dai seama dacă te confrunți cu un dezechilibru hormonal: Ai nevoie doar de un termometru. De obicei, ne luăm temperatura atunci când ne simțim rău. Cu toate acestea, există mai multe motive pentru a experimenta și a vă verifica sănătatea cu un termometru.

O temperatură sănătoasă pentru oameni este considerată a fi de 36,6 °C. Dacă este mai mare, atunci sunteți bolnav. Dacă este mai mică, înseamnă că totul nu este în regulă cu organismul.

Toată lumea are un termometru în casă, dar de obicei îl scoate doar atunci când cineva este bolnav. Dar există mai multe motive pentru a încerca să vă luați temperatura 5 zile la rând, chiar dacă vă simțiți bine.

CITEȘTE ȘI: Cum îți sunt afectați hormonii de lipsa de magneziu

Ce controlează temperatura?

Glanda tiroidă este responsabilă de temperatura corpului tău. Hormonii ei afectează producția de căldură. În plus, acest parametru este strâns legat de glandele suprarenale, deoarece aceste organe afectează, de asemenea, nivelurile hormonale.

Temperatura scăzută a corpului indică o funcționare deficitară a glandei tiroide, a hormonilor săi sau a glandelor suprarenale obosite.

De ce să vă luați temperatura?

Cu ajutorul unui simplu termometru, poți afla dacă totul este în regulă cu sistemul tău hormonal, poți verifica dacă metabolismul tău funcționează bine, iar dacă observi orice anomalie, mergi la medic pentru a primi tratamentul potrivit.

Două moduri de verificare

Există două metode principale de măsurare a temperaturii.

În funcție de metoda Barnes

Pentru a face acest lucru, trebuie să vă măsurați temperatura imediat după trezire timp de cinci zile. Pentru bărbați, copii și femei aflate la menopauză acest lucru se poate face în fiecare zi, pentru femeile de vârstă reproductivă – de la prima la a cincea zi a ciclului. De obicei, temperatura corpului nu scade sub 36,5, iar în mod ideal 36,6 – 36,8.

Conform metodei Rind

Măsurați sub limbă de trei ori pe zi: La 3 ore după ce v-ați trezit din somn și de încă 2 ori la fiecare 3 ore. În mod normal, temperatura, conform Rind, ar trebui să fie în medie de 37 de grade.

Nu uitați să vă luați temperatura pe stomacul gol sau la cel puțin 20 de minute după ce ați mâncat.

În hipotiroidism, temperatura corpului va fi constant scăzută, variind cu maximum 0,1-0,2 grade. Și dacă există probleme cu glandele suprarenale, va exista o fluctuație vizibilă a valorilor.

Alte cauze ale temperaturii scăzute:

  • leziuni ale SNC;
  • oboseală severă;
  • intoxicații ale organismului (inclusiv alcool);
  • sarcină;
  • hipotermie;
  • foame puternică;
  • utilizarea constantă a sedativelor.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU mănânci dacă ai probleme cu tiroida: Alimentele care scad sinteza de hormoni

Cu toate acestea, unii experți spun că „oboseala suprarenală” nu este nimic mai mult decât un truc de marketing. Există hipocortisolism – o deficiență severă a hormonilor suprarenali, dar cu ea există simptome pronunțate, grave, nu doar o ușoară oboseală dimineața.

Dacă sunteți sănătoși și nu vă plângeți de sănătatea dumneavoastră, glandele suprarenale nu au nevoie de odihnă, potrivit actualno.com.

Comentarii: