Cum să mănânci slănina pentru a fi protejat de ateroscleroză. Slănina este bună pentru sănătate, dar numai dacă este consumată corect. Alimentația sănătoasă include nu doar produse proaspete și de calitate. Un punct important este rata de consum.”, potrivit Dr. Natalia Balan. Expertul dezvăluie cum se mănâncă corect slănina pentru a nu dăuna sănătății, relatează specialistul.
„Se pare că mulți oameni încă fac această greșeală atunci când consumă slănină, dar continuă să creadă că fac ceea ce trebuie. Doar produsul crud conține toate substanțele necesare pentru întreținerea organismului uman. Slănina afumată, fiartă, prăjită sau altfel preparată nu conține niciun element util”, spune specialistul.
CITEȘTE ȘI: Când e cel mai bine să mănânci slănină: Dimineața sau seara?
„Faptul este că grăsimile sănătoase ale produsului „își schimbă structura biochimică” în timpul procesării. În plus, este important să nu consumăm mai mult de 50 de grame de slănină crudă pe zi și neapărat separat de alte alimente. Adică, înainte și după ce mâncați slănină, nu trebuie să mâncați nimic timp de patru ore. Puteți mânca slănină doar cu ierburi, castraveți proaspeți și salată”, adaugă Dr. Balan.
„Este recomandat să folosiți sare de Himalaya și usturoi. Doar în acest caz puteți conta pe slănină pentru a proteja împotriva dezvoltării aterosclerozei”, subliniază expertul.
Produsul este caracterizat de un conținut ridicat de grăsimi naturale și aproape zero carbohidrați, slănina conține
Datorită acizilor grași Omega-6, este un produs ideal pentru normalizarea nivelului de colesterol din organism.
Un alt avantaj incontestabil al consumului de slănină este reprezentat de beneficiile sale pentru piele. Fapt este că grăsimile naturale cresc turgescența pielii, cu alte cuvinte, pielea devine mai proaspătă și mai elastică.
Medicul recomandă utilizarea acestui produs și atunci când este necesar să eliminați rapid toxinele din organism. Dacă ați băut prea mult alcool, slănina va acționa ca un sorbent și vă va ajuta să reveniți mai repede la normal.
Există, de asemenea, o opinie conform căreia slănina îmbunătățește coagularea sângelui și reduce semnificativ riscul de cancer.
Medicul recomandă consumul de slănină pentru prevenirea bolilor gastrointestinale. Este ideal pentru persoanele cu probleme cu sistemul cardiovascular. De asemenea, slănina va ajuta la îmbunătățirea metabolismului și la normalizarea funcției creierului.
În plus, slănina curăță perfect vasele de sânge de plăcile de colesterol și reduce semnificativ riscul de tromboză.
Beneficiile slăninii pentru articulații au fost, de asemenea, cunoscute de mult timp. Pentru durerile acute de genunchi, se recomandă aplicarea unui amestec de untură cu adaos de o lingură de sare pe articulația inflamată. Compresa trebuie lăsată peste noapte. Sarea va atrage excesul de lichid din articulație, iar untura va ameliora inflamația, potrivit actualno.com.
„Acesta este motivul pentru care nutriționiștii sunt convinși că slănina ar trebui inclusă în dieta persoanelor în vârstă. Singura condiție este ca slănina să fie proaspătă. Nu are rost să folosim slănină sărată sau congelată în scopuri medicinale. Acesta este un produs gustos, bogat în calorii, dar în acest caz nu mai are proprietăți curative după sărare sau congelare”, spune specialistul.
Medicul nu recomandă consumul de slănină persoanelor cu probleme renale. În plus, este mai bine să o excludeți din dieta celor care au probleme hepatice grave. Pentru persoanele cu pancreatită acută sau colecistită, slănina este un produs interzis.
CITEȘTE ȘI: Cine NU ar trebui să consume slănină: Persoanele care sunt afectate negativ de acest aliment
În ceea ce privește persoanele supraponderale, consumul de slănină este posibil numai după consultarea individuală cu un nutriționist.
„Faptul este că, dacă produsul este bogat în calorii, poate apărea o creștere nedorită în greutate. Dacă nu intenționați să faceți sport activ, nu exagerați cu slănina, deoarece caloriile obținute vă vor afecta inevitabil talia”, adaugă expertul.