Nutriționistul ne-a oferit câteva sfaturi despre cum să ne alimentăm corect şi să nu adăugăm kilograme în plus toamna.
Dietetician sportiv și nutriționist, expert în cadrul Laboratorului Ghemotest, Anton Brîkin, a precizat, într-un interviu acordat pentru Izvestia, cum să ajustăm dieta pentru a nu lua kilograme în plus toamna.
Reduce aportul de grăsimi saturate și trans
„Este recomandat să reduceţi aportul de grăsimi saturate și grăsimi trans. Primele se găsesc în carnea roșie, produse lactate, uleiul de palmier și de cocos, cele din urmă, în semipreparate și mâncare de tip fast-food”, a specificat medicul.
El a menționat că este indicat să consumăm peștele de mare, avocado și nucile proaspete.
În plus, Brîkin a mai recomandat să adăugăm fibre în dietă, ceea ce va încetini absorbția grăsimilor. Orzul, hrișca și fulgii de ovăz, merele, morcovii, fasolea, lintea, mazărea, migdalele sunt bogate în fibre.
Consum redus de dulciuri
Nutriționistul a mai amintit că trebuie să reducem consumul de dulciuri. Este mai indicat să le înlocuim cu piersici, nectarine și pere.
Alimente cu conținut scăzut de calorii
Nutriționistul Mihail Ghinzburg a subliniat că există mai multe alimente care au un conținut scăzut de calorii, dar care sunt capabile să dea senzaţia de saţietate. Potrivit expertului, astfel de alimente includ hrișca, brânza de vaci și peștele fiert.
Comentarii: