REVIEW

Cum să scapi de muștele din casă fără prea mult efort

ratbugs.ro

Putine lucruri sunt mai enervante decat sa auzi acel bazait prin camera si sa nu identifici de unde vine. Din contra, sa te trezesti gadilat neplacut pe mana sau pe fata de o musca de care sa nu mai scapi cu niciun chip.

Ti-ai verificat toate ferestrele sau nu cumva sa fie rabatate, inchizi intotdeauna usa dupa ce intri in casa si pastrezi totul curat. Si totusi, cu coltul ochiului vezi dintr-o data o musca zburand in zig-zag prin incapere. Pe unde a intrat? Si cum faci acum sa o scoti?

Desi asociem acesti daunatori cu lunile de vara, mustele se reproduc de fapt tot timpul anului si pot reprezenta o problema indiferent de anotimp.

Indiferent daca te-a urmarit o musca in timp ce intri pe usa, a patruns in incapere printr-o gura de aerisire sau printr-o fereastra semi-deschisa, e clar ca lucrurile nu trebuie sa ramana asa pentru ca este extrem de neplacut sa te bazaie non-stop. Mustele pot trai in casa intre 10 si 25 de zile, dar pot depune sute de oua in acest timp. Iata cum poti scapa de muste fara sa fii nevoit sa stai toata ziua cu pliciul in mana.

CITEȘTE ȘI: COVID-19: ATENȚIE la aceste locuri! Sunt cele mai murdare și periculoase

Cauta alimentele ramase descoperite

Mustele sunt atrase in special de mancare. Dar si de resturi sau de litiera pisicii ori de cosul de gunoi. Si daca ai varsat suc pe gresie si nu ai curatat bine, mustele vor considera o atractie acest loc. De aceea, trebuie sa fii foarte atent sa tii acoperit cosul de gunoi si sa il indepartezi cat mai des cu putinta. De preferat ar fi sa il clatesti de fiecare data dupa ce il golesti.

E bine sa iei in calcul si sursele externe care pot atrage mustele ce, ulterior, iti vor patrunde in casa. Apa statuta, de exemplu, e o potentiala sursa pentru dezvoltarea in numar mare a mustelor. Verifica jgheaburile in care e posibil sa fi ramas apa. De asemenea, cauta in gradina sa nu ai plante putrezite.

Fa o capcana pentru muste

Taie o sticla goala de doi litri. Taie din dreptul in care incepe eticheta. Pune pe fundul sticlei putina apa amestecata cu zahar. Asaza capatul sticlei cu gatul in jos in partea taiata. Mustele vor intra in sticla prin orificiul din dreptul dopului, dar nu vor mai sti cum sa iasa, potrivit acasa.ro.

O alta capcana poate fi constituita dintr-un bol in care sa pui cat o jumatate de pahar de otet, amestecat cu o lingura de zahar si o picatura de sapun lichid. Poti adauga si resturi alimentare daca vrei. Mustele vor fi atrase de miros si se vor ineca in lichid.

CITEȘTE ȘI: Trucuri anti-ţânţari: Cum îi ţii la distanţă fără chimicale

Cumpara o lampa antiinsecte

Mustele sunt atrase de lumina de unda scurta. Exista in magazine lampi cu ultraviolete special concepute pentru a atrage mustele si tantarii. Lampa UV atrage si elimina insectele nedorite. Acest tip de lampi poate fi folosit atat la interior, cat si la exterior.

Comentarii: