Nutriționistul Mihail Ghinzburg ne recomandă să consumăm chefir pentru a scădea tensiunea arterială.
Consumul regulat de chefir poate îmbunătăți funcționarea microflorei intestinale, poate elimina toxinele din organism, ceea ce poate contribui la o creștere bruscă a tensiunii arteriale, adaugă el.
Doctor în științe medicale şi nutriționist, Mihail Ghinzburg a făcut aceste declaraţii într-o emisiune de la postul TV Rossia 1.
CITEȘTE ȘI: Alimentul de bază în multe culturi: Te protejează împotriva cancerului și e cel mai bun probiotic
Probiotic clasic
Chefirul este un probiotic clasic, care restabilește microflora intestinală, lactobacilii susțin sistemul imunitar al organismului, elimină toxinele, a adăugat Mihail Ghinzburg.
„Bacteriile bune împiedică înmulțirea bacteriilor rele, așa-numitele bacterii facultative, care produc o mulțime de toxine şi care provoacă otrăvirea constantă a organismului și generează inflamații. În urma acestor inflamații, se dezvoltă un sindrom metabolic, una dintre manifestările căruia este hipertensiunea arterială”, a explicat medicul.
CITEȘTE ȘI: Important pentru glicemie, colesterol, digestie – Ce trebuie să știi despre chefir
Contraindicații
În același timp, este indicat să renunțaţi la chefir atunci, când suferiţi de ulcer gastric sau duodenal, precum și în cazul pancreatitei sau gastritei, a precizat Ghinzburg.
Comentarii: