Cum să slăbești cu ajutorul micului dejun: 5 reguli de care să ții cont. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, nu numai în ceea ce privește energia pe parcursul zilei, ci și în ceea ce privește pierderea rapidă și sănătoasă în greutate.
Dieteticianul Yulia Chekhonina definește consumul de fibre la micul dejun ca fiind una dintre regulile dietei care te ajută să pierzi kilogramele în plus. Dieteticianul împărtășește cinci reguli la micul dejun care vă ajută să pierdeți în greutate.
5 reguli pentru a pierde în greutate la micul dejun
Micul dejun trebuie să fie la timp
Potrivit medicului, prima masă ar trebui să înceapă la 30 de minute după trezire.
CITEȘTE ȘI: De ce este bine să consumi micul dejun în cel mult o oră de când te-ai trezit
Trebuie să bei apă
După o noapte de somn, organismul trebuie să refacă umiditatea pierdută, prin urmare, după trezire, ar trebui să beți un pahar de apă la temperatura camerei sau încălzită pe stomacul gol – acest obicei stimulează motilitatea stomacului și a intestinelor, îmbunătățește digestia și procesele metabolice.
Mâncați proteine
Potrivit Chekhonina, adulții ar trebui să consume aproximativ 25 de grame de proteine la micul dejun. Organismul poate obține o mulțime de proteine din carne slabă, pește sau păsări de curte, ouă, iaurt grecesc și brânză de vaci.
Mănâncă fibre
Pentru a le obține, micul dejun ar trebui să includă cereale naturale sub formă de cereale integrale, precum și tărâțe, caise uscate și mere uscate. Nutriționistul explică faptul că fibrele absorb apa, se extind în volum și umplu stomacul, promovând un sentiment de sațietate de lungă durată.
Evitați zahărul adăugat
Dr. Chekhonina avertizează că consumul de alimente zaharoase pe stomacul gol crește nivelul de zahăr din sânge și stimulează producția de insulină. După o gustare dulce, în ciuda numărului mare de calorii primite, o persoană va dori curând să mănânce din nou și va căuta mâncare. Astfel, devine predispusă la supraalimentare și la consumul de calorii în exces.
De asemenea, potrivit nutriționistului, consumul de cafea la micul dejun, strict fără zahăr, îndulcitori și smântână, ajută la menținerea slăbitului.
Alte sfaturi pentru pierderea în greutate
Nutriționistul Trista Best oferă și câteva sfaturi pentru a slăbi rapid.
Necesarul caloric zilnic aproximativ la care nu veți lua în greutate poate fi determinat folosind următoarea formulă: Împărțiți greutatea dumneavoastră în kilograme la 0,45 și înmulțiți cu 14. Greutatea în kg: 0,45 X 14
Dacă doriți să slăbiți, faceți același calcul, dar în loc de greutatea dvs. actuală, înlocuiți greutatea dorită. Respectând această cifră scăzută, veți pierde în greutate – deși încet, dar sigur.
„Presărați scorțișoară pe iaurt, cafea și orice alt aliment care combină acest condiment. Are capacitatea de a accelera metabolismul, iar doar o jumătate de linguriță pe zi vă va ajuta să pierdeți aproximativ un kilogram într-o lună”, recomandă Dr. Best.
„Dacă mâncați la birou, nu luați prânzul la birou. Studiile arată că atunci când stau în fața unui monitor sau a ecranului TV, oamenii consumă în medie cu 250 de kilocalorii mai mult”, spune expertul.
„Râdeți mai des. 10-15 minute de râs pe zi vă cresc cheltuielile calorice săptămânale cu 280 kcal”, mai recomandă specialistul.
Datorită conținutului său de fibre și a conținutului scăzut de calorii, sucul de morcovi te ajută să slăbești 1,8 kg în decurs de 1,5-2 luni. Ritmul de consum: 1: 1 cană (200 ml) pe zi.
CITEȘTE ȘI: Fructul pe care, neapărat, să-l consumi la micul dejun: Te scapă de balonare
„Luați tablete de calciu. Acest oligoelement favorizează descompunerea grăsimilor și face acest proces cu 2,6% mai eficient”, spune specialistul.
Nu elimina carnea roșie slabă din dieta ta. Alimentele bogate în proteine ajută la construirea masei musculare, iar țesutul muscular arde mult mai multe calorii decât țesutul adipos, chiar și în repaus.
„Mâncați mai puțină sare și mai mult ardei iute. O dietă fără sare vă va ajuta să scăpați de excesul de lichide, iar ardeiul conține substanța capsaicină, care accelerează metabolismul cu 25%”, sfătuiește nutriționistul.
Comentarii: