NUTRITIE

Cum să slăbești răpid: Consumă această legumă de două ori pe săptămână

foodrevolution.org

Cum să slăbești răpid: Consumă această legumă de două ori pe săptămână. Consumul unei legume poate fi benefic pentru oricine urmărește o pierdere rapidă în greutate . Varza chinezească, cunoscută și sub numele de Bok Choy, a fost mult timp considerată unul dintre cele mai sănătoase alimente pentru pierderea în greutate.

Aceasta are multe proprietăți – favorizează pierderea în greutate și ajută la menținerea unui stil de viață sănătos, relatează The Health Site.

Beneficiile verzei chinezești pentru pierderea în greutate

Puține calorii

În primul rând, varza chinezească este un aliment cu un conținut scăzut de calorii – 100 de grame din acest produs conține doar aproximativ 13 calorii, ceea ce o face o alegere ideală pentru cei care vor să slăbească.

CITEȘTE ȘI: Leguma care nu trebuie să lipsească din salata ta: Este bogată în fibre, vitamina B, magneziu și fier

După cum știți, pentru a pierde în greutate, trebuie să consumați mai puține calorii decât ardeți în timpul zilei.

Bogată în fibre

În al doilea rând, varza chinezească este bogată în fibre alimentare. Fibrele sunt o parte esențială a unei diete sănătoase, deoarece ajută la normalizarea sistemului digestiv și te face să te simți sătulă mai mult timp. Consumul de varză chinezească ajută la normalizarea motilității intestinale și previne constipația, ceea ce are, de asemenea, un efect pozitiv asupra procesului de pierdere în greutate.

Sursă de vitamine și minerale

În al treilea rând, varza chinezească este o sursă de vitamine și minerale. Aceasta conține o cantitate semnificativă de vitamina C, care are proprietăți antioxidante și ajută la întărirea sistemului imunitar. În plus, varza chinezească conține minerale precum potasiul și acidul folic, care joacă un rol important în menținerea sănătății și în normalizarea proceselor metabolice din organism.

Pentru a obține rezultatele dorite, acest produs trebuie inclus în dietă de cel puțin două ori pe săptămână. Cantitatea optimă ar fi o porție de 200 de grame. Acest lucru vă va oferi nutrienții de care aveți nevoie, vă va crea o senzație de sațietate, fără a vă determina să consumați calorii în exces.

Frunzele de varză chinezească conțin lactucină. Această substanță are un efect benefic asupra metabolismului, normalizează tensiunea arterială și întărește pereții vaselor de sânge. În plus, conține acid citric rar – un antioxidant natural care încetinește procesul de îmbătrânire în organism și ajută la menținerea elasticității pielii.

CITEȘTE ȘI: Consumă roșiile cu această legumă: Organismul va absorbi mai bine licopenul, substanța care te protejează de cancer

Varza chinezească ajută la producerea de celule roșii și albe din sânge. Acest lucru este important pentru persoanele care suferă de anemie. Vitaminele A și K conținute în această legumă susțin producția de rodopsină. Această substanță afectează coagularea sângelui și este responsabilă de calitatea vederii în întuneric. Iar prezența magneziului și a fierului ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral și atac de cord, potrivit actualno.com.

Comentarii: