X

Cum scapi de gustul amar al vinetelor: Trucul care asigură gustul delicios al acestora

Cum scapi de gustul amar al vinetelor: Trucul care asigură gustul delicios al acestora. Vinetele sunt legume delicioase și versatile, folosite în bucătărie pentru mâncăruri delicioase precum moussaka, ratatouille sau salate gustoase. Cu toate acestea, vinetele sunt cunoscute și pentru gustul lor ușor amar.

Amărăciunea vinetelor este cauzată de prezența solaninei, un compus natural care poate da acestei legume un gust neplăcut. Deși nivelul de solanină este mic și nu prezintă riscuri pentru sănătate în cantități normale, amărăciunea poate fi deranjantă la gătit.

Cum scapi de gustul amar al vinetelor

Curățarea pielii vinetelor

Pielea conține o mare parte din amărăciune, așa că, dacă aveți vinete mai bătrâne, curățarea acesteia poate ajuta. Totuși, vinetele tinere, cu coaja subțire și lucioasă, sunt mai puțin amare și pot fi gătite cu tot cu coajă.

Presărarea cu sare

Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode de a elimina gustul amar. Tăiați vinetele în felii sau cuburi, presărați-le generos cu sare și lăsați-le timp de 30-60 de minute. După acest interval, clătiți-le bine cu apă și scurgeți-le înainte de a le găti. Sarea elimină umiditatea și solanina, reducând astfel amărăciunea.

CITEȘTE ȘI: Vinete umplute- rețeta care te scoate din impas

Înmuierea în lapte

Înmuiați vinetele în lapte timp de 30 de minute înainte de gătire. Laptele ajută la neutralizarea gustului amar și face vinetele mai cremoase.

Scoaterea semințelor

Semințele sunt adesea responsabile pentru cea mai mare parte a amărăciunii, mai ales la vinetele mai bătrâne. Îndepărtând semințele înainte de gătit, puteți reduce considerabil amărăciunea.

Folosind aceste metode, veți reuși să gătiți vinete cu un gust mai plăcut, fără amărăciune, susține PlantFoodatHome.

Alte secrete de care să ții cont când prepari vinete

Cel mai rapid mod de a găti vinetele este să le feliezi simplu și să le pui pe grătar. Vinetele pot fi tăiate cubulețe, sărate și folosite în diverse rețete cu paste, ratatouille, stir fry, hummus, curry sau casserole.

De asemenea, pot deveni felul principal în preparatele cu vinete umplute sau vinete Parmigiana.

Iată ce sfaturi utile poți să iei în considerare atunci când gătești vinete, conform Colostate.edu.

Vinetele pot fi gătite prin prăjire, coacere, grătar sau fierte

CITEȘTE ȘI: Ce să pui peste vinete înainte de a le congela: Ingredientul care le păstrează aroma

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro