NUTRITIE SANATATE

Cum se gătește cel mai cremos orez, sursă importantă de proteine

Orezul este garnitura cea mai folosită alături de preparate precum carnea la grătar, pește sau legume.

Poate fi preparat în nenumărate moduri, cu accente diferite de la o zonă la alta, fiecare având metode, tehnici și rețete tradiționale.

Orezul basmati este cel mai popular orez, fiind folosit în ultima vreme foarte des în compoziția diferitelor diete, din cauză că este sărac în grăsimi și conține o cantitate importantă de proteine.

De altfel, este ușor de digerat și asimilat în organism.

CITEȘTE ȘI: După ce criterii ne ghidăm când alegem orezul pentru un preparat

Cum se gătește cel mai cremos orez, sursă importantă de proteine

De cele mai multe ori, mulți dintre noi încercăm să evităm orezul, din cauza saturației sau pur și simplu a nemulțumirii că este un preparat uscat, care nu prezintă nimic special.

Tocmai din acest motiv am căutat o rețetă de orez cremos, preluată din bucătăria franceză, dar adaptată gusturilor noastre.

Ingrediente necesare:

  • cană de orez basmati
  • linguriță de sare
  • 50 de grame de unt
  • parmezan sau pecorino
  • 70 ml smântână lichidă

Cum se gătește cel mai cremos orez, sursă importantă de proteine

Mod de preparare:

Fierbem orezul după regula asiatică: o cană de orez cu 2 căni de apă.

Focul trebuie să fie mic, iar oala semi-acoperită.

Așteptăm să se absoarbă toată apa și orezul e gata.

Pentru a-i oferi acea cremozitate de care vorbeam, adăugăm acum untul, parmezanul și smântâna lichidă.

CITEȘTE ȘI: Secretul unui orez delicios: Ce să adaugi în preparat pentru un gust desăvârșit

Aceste ingrediente schimbă total gustul „cuminte” al orezului simplu.

Servim ca atare, simplu sau alături de o salată de legume, alături de o porție de carne sau chiar lângă fructe de mare.

Comentarii: