Glicemie mare simptome. Creșterile nivelului de zahăr din sânge sunt cauzate atunci când glucoza se acumulează în fluxul sanguin. Pentru persoanele cu diabet zaharat, acest lucru se întâmplă din cauza incapacității organismului de a utiliza corect glucoza.
Dacă înveți să recunoaști simptomele hiperglicemiei (glicemie crescută) acest lucru te poate ajuta să ții diabetul sub control. Unele persoane cu diabet observă imediat simptomele glicemiei crescute, dar altele rămân nediagnosticate ani de zile, deoarece au simptome ușoare sau vagi, potrivit doctorulzilei.ro.
Simptomele hiperglicemiei apar, de obicei, atunci când glucoza din sânge depășește 250 de miligrame pe decilitru (mg / dL). Simptomele se agravează în lipsa tratamentului.
CITEȘTE ȘI: Năpraznicul: Planta care luptă împotriva cancerului și reduce nivelul glicemiei
Simptomele unei creșteri ale zahărului din sânge includ:
Exercițiile fizice și consumul de apă după masă, mai ales dacă ați consumat o cantitate mare de carbohidrați cu amidon, vă pot ajuta să reduceți glicemia.
De asemenea, puteți utiliza o injecție cu insulină, dar aveți grijă să utilizați această metodă, urmând îndeaproape recomandările medicului dumneavoastră cu privire la doza necesară. Dacă este utilizată necorespunzător, insulina poate provoca hipoglicemie (glicemie scăzută).
De asemenea, este important să înțelegem diferența dintre cetoacidoză și cetoză.
Dacă nivelurile ridicate de zahăr din sânge rămân netratate prea mult timp, glucoza se va acumula în fluxul sanguin și celulele vor fi lipsite de combustibil. Celulele se vor transforma în grăsimi pentru combustibil. Când celulele folosesc grăsime în loc de glucoză, procesul produce un produs secundar numit cetone:
Cetoacidoza este o urgență care necesită tratament imediat. Ar trebui să sunați la 112 sau să solicitați asistență medicală de urgență dacă aveți oricare dintre următoarele semne și simptome:
CITEȘTE ȘI: Transpirația rece: Când poate semnala o infecție sau hipoglicemie
Nivelul zahărului din sânge fluctuează pe parcursul zilei. Când mâncați alimente, în special acele alimente bogate în carbohidrați, cum ar fi pâinea, cartofii sau pastele, zahărul din sânge va începe imediat să crească.
Dacă zahărul din sânge este constant ridicat, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră despre îmbunătățirea gestionării diabetului.
Glicemia crește atunci când: