SANATATE

Cum trebuie să-ți pregătești organismul pentru a NU răci în tot sezonul rece

Foto: Pinterest.com

Toamna nu-i ca vara din nici un punct de vedere, fie că vorbim de îmbrăcămintea mai groasă care trebuie să ne protejeze, în special extremităţile, de frig, fie că ne referim la alimentaţie. Trecerea de la cald la rece se resimte nu doar fizic, ci şi psihic, depresiile specifice sezonului rece fiind tot mai frecvente în această perioadă. Alimentaţia bogată în nutrienţi esenţiali pentru sănătate, sportul – de preferinţă în aer liber, atât cât mai permit temperaturile, hidratarea, desfăşurarea unor activităţi care să inducă o stare de bine şi de relaxare, precum şi introducerea în rutină a unor suplimente alimentare care să stimuleze sistemul imunitar sunt doar câteva măsuri simple cu ajutorul cărora putem preîntâmpina răcelile, căderea părului, uscarea pielii, dar şi depresia.

Vara îşi ia rămas bun de la noi, iar corpul nostru trebuie deja să se pregătească pentru o tranziţie mai uşoară către sezonul rece, pentru a nu risca răceli sau alte boli specifice toamnei.

În opinia profesorului de yoga Dana Ţupa, acreditat la nivel internaţional, curăţarea corpului, prin eliminarea toxinelor, este o metodă vitală pentru a ne păstra sistemul imunitar sănătos, însă la fel de important este să ne pregătim şi emoţional pentru tranziţia la sezonul rece. Este de notorietate faptul că, în timpul sezonului ploios, creşte considerabil rata depresiilor, iar toate aceste probleme pot fi preîntâmpinate dacă adoptăm o strategie, formată din patru paşi foarte simpli:

Vitaminizează-te!

“După o vară călduroasă, aș spune chiar sufocantă, în care am simțit ieșind apa prin toți porii pentru a ne echilibra și a putea menține un optim al pielii, fiecare celulă tânjește după apă și hrană, pe care o regăsim cu ușurință în mod natural și perfect asimilabil din fructe și legume. Sărurile pierdute prin transpirația abundentă a verii, posibil să ne fi dat reacții la care nici măcar nu ne-am putea gândi: crampe musculare, palpitații, o digestie dificilă, cariile dentare sau deficitara funcționare a glandei tiroide, fiind doar câteva din rezultatele absenței unor minerale în organismul nostru. Și pentru că toamna este bogată în fructe și legume, de ce nu am încerca o dietă detoxifiantă, dar în același timp, regenetantă, bazată pe sucuri obținute din presarea la rece a legumelor și fructelor?”, explică profesorul internaţional de yoga Dana Ţupa.

Care sunt cele mai PERICULOASE alimente de la supermarket. NU le mai cumpăra!

Secretul pe care nu-l ştiai: Care este floarea ta protectoare în funcţie de luna care te-ai născut

Cum arătau actorii din Game of Thrones în urmă cu mulţi ani, înainte de a intra în Westeros

Încarcă-te cu soare!

“Zile cu soare puțin și corpul acoperit de haine, timpul îndelungat petrecut în încăperi, absența vitaminei D3, sunt lucruri care ne așteaptă pentru următoarele luni. Chiar și pentru cei mai puțin norocoși cu sănătatea și care nu suportă soarele puternic, este momentul propice de a petrece timp liber în parc, sub razele blânde ale soarelui de toamnă, sau de ce nu, chiar la mare!?”, declară profesorul de yoga Dana Ţupa.

Cum învingem POFTA DE DULCE a copiilor

20 de ani de la moartea Lady Di. Ce se întâmplă în Marea Britanie

Sfaturi pentru cei care vor să slăbească: Acestea sunt alimentele care topesc grăsimile

Mișcare, mișcare și iar mișcare!

Foto: Pinterest.com

“Pe principiul respiră şi oxigenează-te, corpul nostru se pregătește lejer pentru perioada grea a iernii, cu două sărbători în care vrem, nu vrem, petrecem timp excesiv în jurul mesei. De câte ori nu ne propunem diete după sărbători sau până la concediu? Poate faci parte din categoria celor care nu iubesc efortul fizic excesiv, sau pur și simplu, nu iți permite sănătatea. De ce nu am încerca o mișcare ușoară și lejeră în cadrul unor sesiuni de yoga, care îți facilitează regenerare, tonifiere musculară ușoară, energizare, flexibilitate și eliminarea stresului? Orice mișcare este bună, mai ales dacă nu este excesivă pentru resursele personale, iar anumite forme de yoga sunt chiar foarte lejere și cu efecte reale”, este de părere profesorul Dana Ţupa.

Alimentele care îți ACCENTUEAZĂ senzaţia de foame

Fructele care ne scapă de boli grave: Cum poate fi evitat cancerul

Cum au o siluetă de invidiat? Vedete care mănâncă ACELAȘI lucru în fiecare zi!

Dieta alcalină pentru 7 zile, ca să nu răcim în tot sezonul rece.

Specialiştii recomandă ca, în sezonul de tranziţie, să adăugăm în meniul nostru zilnic alimente de natură alcalină, pentru a ne îmbunătăţi sistemul imunitar.

“Ideal ar fi ca dieta alcalină să o adoptăm ca stil de viaţă pentru măcar o săptămână pe lună, cu atât mai mult cu cât beneficiile ei sunt incomensurabile, sau cel puţin, să creştem până la 75% hrană de natură alcalină în meniul nostru obişnuit.

Dieta alcalină aduce mai multă energie, fenomen cunoscut chiar şi de către copii în cazul bateriilor alcaline ce dureaza mai mult… La fel şi corpul uman, al cărui pH se echilibrează, duce la o energizare optimă, la eliminarea toxinelor şi, treptat, la eliminarea diferitelor afecţiuni”, declară Dana Ţupa.

În opinia specialistului, o dietă alcalină exclude în principal, hrana care are în conţinut: zahăr – natural sau nu (inclusiv fructoza), glutenul şi făinoasele în general, carnea, lactatele, alcoolul, cafeaua – sau, cu alte cuvinte, cam 90% din ceea ce consumă un om obişnuit.

“Recomandat ar fi să mâncăm tot ceea ce este verde: salate, germeni ai diferitelor plante, seminţe, legume fierte sau crude, sucuri de legume, pudră de orz, ovaz si grau verde, alfalfa, spirulină, chlorella, lămâi şi grapefruit-ul care nu este dulce”, conchide Dana Ţupa.

Foto: Pinterest.com

Comentarii:
preload imagepreload image